Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Darts: Home Tour gaat vandaag verder met Ron Meulenkamp

Darts: Home Tour gaat vandaag verder met Ron Meulenkamp

Darts | De PDC Home Tour is een groot succes! Ook voor de Nederlanders. Inmiddels zijn er drie door naar de knock-outfase, namelijk Geert Nentjes, Jelle Klaasen en Martijn Kleermaker. En vandaag is het de beurt aan Ron Meulenkamp om de vierde te worden.

En nee, niet topdarters als Peter Wright en Gerwyn Price maken de dienst uit binnen het huiskamerdarten, maar het zijn juist de minder bekende namen die onverwachts goed uit de verf komen. Zie het lijstje onderdaan met de groepswinnaars. Het blijft een verrassend en verfrissend iets, dit darten vanuit de huiskamer!

PDC Home Tour niet zonder gebreken

Werken vanuit huis levert rare situaties op. Zo werd afgelopen dinsdag de wedstrijd in de PDC Home Tour tussen Luke Humphries en Joe Murnan onderbroken. Humphries stond op het punt een matchdart te gooien en toen werd de verbinding bruut verbroken omdat een vriend hem Skypte. Misschien maar goed dat we niet hebben gehoord hoe die vriendschap eindigde. Humphries won zijn wedstrijd overigens alsnog.

Tijdens de zevende avond was er nog dat akkefietje met Jelle Klaasen, toen niet duidelijk was of een pijl nu wel of niet in de dubbel-twintig terecht was gekomen. Er brak een Twitteroorlog uit en uiteindelijk kreeg Klaasen het voordeel aan zijn kant.

Brown valt uit, Max Hopp wint groep 12

Keegan Brown verheugde zich enorm op zijn partijtjes darts vanuit de veilige omgeving van zijn huiskamer. In het dagelijks leven werkt hij als laborant voor de Britse NHS en op dit moment heeft hij het dus razend druk en is nauwelijks vrij.

Helaas verliep het avondje waar hij zo naar toe had geleefd niet bepaald naar wens. Na één wedstrijd viel zijn verbinding uit en moest hij noodgedwongen opgeven. Brown, de held die het eigenlijk echt had verdiend om dinsdagavond in zijn groep te zegevieren, eindigde dus als laatste. Max Hopp werd de uiteindelijke winnaar van groep 12.

Unibet Home Tour Darts toe aan dag 14

Inmiddels beleeft de PDC Home Tour dus alweer zijn veertiende dag. In totaal passeren er 32 groepen in evenveel dagen, waarna de 32 groepswinnaars de knock-outfase ingaan. Waarschijnlijk zal de PDC de spelers en wedstrijden van groepen 17 t/m 20 vanavond of morgen bekendmaken.

Ron Meulenkamp vandaag op Home Tour programma

De komende drie avonden spelen onder andere Chris Dobey, Andy Hamilton, Darren Webster, Ricky Evans, Martin Atkins – en als enige Nederlander, Ron Meulenkamp. Meulenkamp speelt vandaag in groep 14 waarin hij Chris Dobey, Ciaran Teehan en Kai Fan Leung als tegenstanders heeft geloot.

Kai Fan Leung wordt vermoedelijk de gevaarlijkste opponent van Meulenkamp. Voor zijn duel tegen Meulenkamp noteert hij bij de bookmakers 1.85 tegen de odds van 1.91 voor Meulenkamp. Volgens de bookies gaat de Nederlander het ook moeilijk krijgen tegen Chris Dobey; die noteert 1.40 tegenover 2.90 voor Meulenkamp.

Speelschema PDC Home Tour

Groep 14 – donderdag 30 april
Chris Dobey v Ciaran Teehan
Ron Meulenkamp v Kai Fan Leung
Ciaran Teehan v Kai Fan Leung
Chris Dobey v Ron Meulenjamp
Ron Meulenkamp v Ciaran Teehan
Kai Fan Leung v Chris Dobey

Groep 15 – Vrijdag 1 mei
Darren Webster v Bradley Brooks
Scott Baker v Andy Hamilton
Bradley Brooks v Andy Hamilton
Darren Webster v Scott Baker
Scott Baker v Bradley Brooks
Andy Hamilton v Darren Webster

Groep 16 – Zaterdag 2 mei
Ricky Evans v Martin Atkins
Christian Bunse v Jeff Smith
Martin Atkins v Jeff Smith
Ricky Evans v Christian Bunse
Christian Bunse v Martin Atkins
Jeff Smith v Ricky Evans

PDC Home Tour groepswinnaars

Groep 1 – Jamie Lewis
Groep 2 – Luke Woodhouse
Groep 3 – Dave Chisnall
Groep 4 – Geert Nentjes
Groep 5 – Nick Kenny
Groep 6 – Ryan Searle
Groep 7 – Jelle Klaasen
Groep 8 – Jonny Clayton
Groep 9 – Martijn Kleermaker
Groep 10 – Nathan Aspinall
Groep 11 – Alan Tabern
Groep 12 – Max Hopp
Groep 13 – Carl Wilkinson

Back To Top