Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts Berlijn: Gerwyn Price de man in vorm

Premier League Darts Berlijn: Gerwyn Price de man in vorm

Vanavond wordt vanaf 20.00 uur in Berlijn de negende speelavond van de Premier League Darts 2023 gehouden. Michael van Gerwen, de aanvoerder van de ranglijst, speelt in de derde kwartfinale tegen Jonny Clayton. Met een quotering van 1.34 is de Nederlander favoriet om de match te winnen.

Premier League Darts gaat tussen Van Gerwen en Price

Mighty Mike staat er uitstekend voor in het klassement. Hij heeft zeven punten meer dan Gerwyn Price, de winnaar van vorige week.

Titelhouder Van Gerwen stond bij vier van de laatste vijf speelrondes in de finale. Maar de man in vorm is Price, die twee speelavonden na elkaar pakte. Bovendien was de Welshman afgelopen weekend de sterkste bij een Euro Tour-toernooi in Duitsland.

Darten in Duitsland

En dat is dus ook het land waarin de Premier League, na acht weken in Groot-Brittannië en Ierland, deze week neerstrijkt. Alle andere speelavonden zijn weer in diezelfde Engelstalige landen, met uitzondering van 20 april. Dan wordt er in Ahoy Rotterdam gedart.

Gerwyn Price in vorm

Om even terug te keren naar Gerwyn Price: de winnaar van het World Darts Championship 2021 wordt de laatste weken weer wat positiever benaderd door het publiek. Dat doet hem kennelijk goed. De finale van vorige week won hij met een gemiddelde van liefst 115. Daar is weinig tegen te doen.

Smith, Van Gerwen en Van Duijvenbode de baas

En zondag zette hij WK darts winnaar Michael Smith opzij met 6-2 en een gemiddelde van 110. Daarna moest ook Van Gerwen er weer aan geloven (6-4, gemiddelde 106). In de finale tegen Dirk van Duijvenbode kreeg hij een match-dart tegen. Het tekent Iceman dat hij toch de beker mocht optillen.

Price speelt vanavond in de kwartfinale tegen Peter Wright.

Magere prestaties Jonny Clayton

Van Gerwen treft dus Clayton en de glans is er een beetje af bij de Welshman die in de coronajaren naar boven kwam drijven. In vijf van de zeven speelronden was Clayton meteen klaar na zijn eerste pot.

Zijn gemiddelde, 93,6, is het laagste van alle deelnemers. Zijn uitgooipercentage is 40 procent, wat prima is, dus het ligt puur aan zijn scorende pijlen dat het niet lukt.

Programma Premier League ronde 9 Berlijn

Dimitri Van Den Bergh – Michael Smith
Nathan Aspinall – Chris Dobey
Jonny Clayton – Michael van Gerwen
Peter Wright – Gerwyn Price

Krijgen de darters dit weekend rust? Nee hoor: dan is er weer een Euro Tour-evenement, namelijk Interwetten International Darts Open (ET3) in Riesa.

Een voorspelling doen?

Back To Top