Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Nieuw format World Cup Darts en World Series naar Polen!

Nieuw format World Cup Darts en World Series naar Polen!

Deze week staat ons natuurlijk weer een speelronde in de competitie te wachten (de Premier League Darts Berlijn, met een Gerwyn Price in vorm), maar er is ook ander nieuws…

Wist je bijvoorbeeld al dat de opzet van de World Cup of Darts op de schop is gegaan en dat de Poland Darts Masters (World Series) aan de dartskalender is toegevoegd?

World Cup of Darts: 40 landen en alleen koppelwedstrijden

Onlangs kondigde de PDC het splinternieuwe World Cup of Darts format aan; het toernooi wordt groter en zal (naar eigen zeggen) nog beter worden.

Het aantal deelnemende landen is verhoogd van 32 naar maar liefst 40 en er zullen voortaan alleen nog maar dubbelpartijen gespeeld worden. De PDC komt hiermee tegemoet aan de wens van vele dartsfans.

Programma 15-18 juni

Het toernooi start op donderdag 15 juni aanstaande. 36 landen worden verdeeld over 12 groepen van drie. Wie in de poulefase als winnaars uit de bus komen gaan door naar de tweede ronde waarin ook de top 4 gerankte landen in actie zullen komen.

Deze laatste 16 strijden op zaterdag 17 juni om een plek in de kwartfinales op zondagmiddag. Het toernooi wordt zondagavond afgesloten met de halve finales en finale. Zie het World Cup of Darts speelschema voor het volledige overzicht.

Deelnemers World Cup Darts

Onderaan dit artikel vind je een opsomming van alle 40 landen. Debutanten zijn Bahrein, Oekraïne en IJsland.

Vladyslav Omelchenko en Illia Pekaruk spelen namens Oekraïne en Basem Mahmood en Abdulnasser Yusuf zijn bevestigd als koppel voor Bahrein. Prakash Jiwa en Nitin Kumar komen voor India uit en Ben Robb en Warren Parry voor Nieuw Zeeland.

De komende weken zullen de overige koppels worden bevestigd.

World Series met darts in Polen

Op 7 en 8 juli 2023 staat de Poland Darts Masters op de dartskalender! Het toernooi werd onlangs als laatste event toegevoegd en completeert daarmee de World Series of Darts. Er zal worden gespeeld in COS Tarwar in Warschau. Wil je erbij zijn? De tickets gaan vanaf 3 april in de verkoop.

De Oost Europese vertegenwoordigers zijn: Krzysztof Ratajski, Krzysztof Kciuk, Radek Szaganski, Boris Krcmar, Karel Sedlacek, Adam Gawlas plus nog een Hongaarse en Poolse qualifier.

Landen op de World Cup Darts 2023

Dit zijn de 40 deelnemende aan de World Cup of Darts van half juni:

1 Australië
2 Bahrein
3 België
4 Canada
5 China
6 Kroatië
7 Tsjechië
8 Denemarken
9 Engeland
10 Filipijnen
11 Finland
12 Frankrijk
13 Duitsland
14 Gibraltar
15 Hongkong
16 Hongarije
17 Ierland
18 IJsland
19 India
20 Italië

21 Japan
22 Letland
23 Litouwen
24 Nederland
25 Nieuw-Zeeland
26 Noord-Ierland
27 Oekraïne
28 Oostenrijk
29 Polen
30 Portugal
31 Schotland
32 Singapore
33 Spanje
34 Thailand
35 Zuid-Afrika
36 Zweden
37 Zwitserland
38 Verenigde Staten
39 Wales
40 Qualifier Latijns-Amerika

Back To Top