Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen in Premier League Darts weer tegen Wright

Michael van Gerwen in Premier League Darts weer tegen Wright

De achtste speelavond van de Premier League Darts 2023 vindt plaats in de Utilita Arena Newcastle. Net als vorige week is Michael van Gerwen in de kwartfinale gekoppeld aan Peter Wright.

Premier League Darts ronde 8 Newcastle

De loting is hetzelfde als vorige week, alleen de volgorde waarin de partijen worden gespeeld is op de schop gegaan. Het voedt de klacht dat de Premier League Darts misschien iets te veel een herhaling van zetten is, nu er niet meer tien spelers aan meedoen zoals voorheen en nu er drie speelrondes per avond zijn (kwartfinale, halve finale, eindstrijd). Zo zien we aldoor dezelfde koppeltjes in actie.

Snakebite kansloos

Maar ja, zie je liever vaak Mighty Mike tegen Snakebite, of zie je liever vaak Michael van Gerwen tegen een of andere nobody uit Tsjechië? Precies. Al was vorige week in Nottingham Wright in misschien wel zijn slechtste doen sinds de Premier League begon. Hij leek tegen een doorbraak aan te hikken, want zijn onderliggende cijfers waren echt niet heel slecht. Maar met een gemiddelde van 89 was hij in speelronde zeven kansloos tegen Van Gerwen (6-1).

MvG struikelt over Hollywood

Een ronde later struikelde Van Gerwen trouwens over Chris Dobey, de man die de eerste speelavond won en daarna geen enkel potje meer pakte. Dobey verloor vervolgens van dagwinnaar Gerwyn Price. In de stand staat Van Gerwen met 22 punten fier bovenaan. Price volgt met 13 punten. Smith heeft er twaalf, Apsinall elf.

Gary Anderson wint voor het eerst in 3 jaar

Van Gerwen won zondag Players Championship 7 in Duitsland. De dag erna was er weer een vloertoernooi in Hildesheim (PC8), waarin de Brabander in de achtste finale verloor van Price. Die ging in de halve finale onderuit tegen Gary Anderson, de uiteindelijke winnaar.

Het was de eerste PDC-titel van de tweevoudig WK darts winnaar in drie jaar (!). Wie weet richt de Schot zich op en knokt hij zichzelf weer naar de top. Momenteel staat hij 22e op de Order of Merit, dat is vooral het gevolg van zijn keus om veel darttoernooien over te slaan.

Back To Top