Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 7: Michael van Gerwen – Peter Wright

Premier League Darts 7

In de zevende speelronde van de Premier League Darts 2023 speelt Michael van Gerwen in de kwartfinale tegen Peter Wright. De plaats van handeling is de Motorpoint Arena in Nottingham.

Premier League Darts: MvG vrijwel zeker naar play offs

Zes van de in totaal zestien speelavondjes zitten er op en dus is er in de Premier League Darts stand nog van alles mogelijk. Na die 16 speelrondes mag de top vier naar de play-offs. Van Gerwen weet eigenlijk nu al dat hij tot die laatste vier zal behoren.

Eindigen in top 4

Mighty Mike, die de Premier League in 2022 won, heeft momenteel 20 punten. We kunnen inschatten hoeveel punten er nodig zijn om naar de play-offs te gaan, als we kijken naar de uitslagen van 2022. Dat was het eerste jaar waarin het huidige systeem werd toegepast: elke keer een mini-toernooi, met vijf punten voor de winnaar, drie punten voor de nummer twee, twee punten voor de verliezend halvefinalisten en niks voor de rest.

99% zeker

Destijds werd Joe Cullen de nummer vier van de reguliere competitie, met 24 punten. James Wade was derde met 25 punten. Kortom, Van Gerwen is daar al zo dichtbij dat we echt wel durven stellen dat hij met 99 procent zekerheid in de top vier gaat eindigen.

Dimitri Van den Bergh hoogste finishpercentage

Michael Smith heeft momenteel 12 punten, Nathan Aspinall staat op elf, Gerwyn Price op acht. Van Gerwen heeft het hoogste toernooigemiddelde: 98.72. Het is dus niet eens zo dat hij er enorm bovenuit torent. Hij doet simpelweg, om zijn eigen favoriete woorden te gebruiken, de juiste dingen op de juiste momenten.

Zijn finishpercentage van 42 is niet het hoogste van iedereen. Dimitri Van den Bergh steekt er nog bovenuit met 46 procent.

Legsaldo

Misschien is nog wel de beste indicatie van ieders niveau het legsaldo. Mighty Mike staat op +30, Price en Smith hebben een plusje van twee. De rest heeft een negatief saldo. Peter Wright staat op een treurige -14. De Schot is de enige speler die nog niet doordrong tot een finale.

Programma Premier League Darts ronde 7

Na de competitie van donderdag staan er in het weekend twee Players Championship Darts-evenementen op de rol. Of beter gezegd: op zondag en maandag, in het Duitse Hildesheim.

Schema en favorieten kwartfinales

Dimitri Van den Bergh – Nathan Aspinall
Jonny Clayton – Gerwyn Price
Peter Wright – Michael van Gerwen
Chris Dobey – Michael Smith

Een voorspelling doen?

Back To Top