Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen ook na ronde 6 aan kop in Premier League

Michael van Gerwen ook na ronde 6 aan kop in Premier League

Donderdag begint rond 20.00 de zesde speelronde van de Premier League Darts. De plek waar het gaat gebeuren is de M&S Bank Arena te Liverpool. Zoals elke week beginnen we met de kwartfinale, krijgt de dagwinnaar vijf punten, de runner up drie punten, de twee verliezende halve finalisten twee punten en de rest niks.

Premier League Darts ronde 6

Na vijf speelronden staat titelhouder Michael van Gerwen stevig bovenaan. En dat, zo zegt hij zelf, zonder zijn beste spel te laten zien. Hij won de vorige twee speelavonden en heeft vijftien punten. Tweede staat wereldkampioen Michael Smith, met negen punten.

Kortom, ook na deze bijeenkomst in Liverpool zal Mighty Mike de ranglijst aanvoeren.

Bookmakers favorieten kwartfinales

Gerwyn Price – Peter Wright
Michael van Gerwen – Jonny Clayton
Chris Dobey – Nathan Aspinall
Michael Smith – Dimitri Van den Bergh

Peter Wright stijf onderaan

Van nummer twee Smith tot nummer zes Jonny Clayton (zeven punten) staat het dicht bij elkaar. Daarna volgt Chris Dobey met vijf punten. Hij won de eerste speelavond en daarna ging het telkens mis in de eerste ronde. Stijf onderaan staat tweevoudig wereldkampioen darts Peter Wright. We schrijven in deze previews telkens dat zijn gemiddelde echt niet zo beroerd is, en ook zijn uitgooipercentage (40 procent) biedt hoop.

Gaat Snakebite punten pakken?

Het is dus zeker niet ondenkbaar dat Snakebite de komende weken punten pakt en zich terugknokt op de ranglijst. Bij de UK Open, zondag verrassend gewonnen door Andrew Gilding die profiteerde van zwak finishen bij Van Gerwen, kwam Wright tot de achtste finales. Daarin had hij wat pech tegen veteraan Richie Burnett.

Gerwyn Price aardig in vorm

De UK Open leerde ons dat er momenteel geen darter heel erg bovenuit torent. Dat geeft mannen als Dobey en Gilding een kans. Wel is de vorm best aardig bij Gerwyn Price, die bij die major bijvoorbeeld een gemiddelde had van 114,3 over zijn eerste 9 pijlen (het hoogste van iedereen). En Michael Smith is nog steeds een treble-machine; 27 procent van zijn beurten was een score van 140 of meer.

Wat gebeurt er verder in maart? Elke donderdag is er dus de Premier League. Ook zijn er nog vier Players Championship-evenementen, eerst in Engeland en dan in Duitsland.

Een voorspelling doen?

Back To Top