Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Finale Premier League Darts 5 met Dimitri Van den Bergh?

Premier League Darts ronde

Donderdag strijkt de Premier League Darts voor de vijfde speelavond neer in Exeter, in het Engelse Devon. Voor Dimitri Van den Bergh en Peter Wright zijn er behoorlijke kansen om door te dringen tot de finale, verderop daarover meer.

De avond wordt rond 20.00 afgetrapt door koploper Michael van Gerwen en Gerwyn Price.

Premier League Darts Michael van Gerwen – Gerwyn Price

Daarmee wordt de finale van de vierde speelavond herhaald. Dat was een eindstrijd met twee gezichten. Price nam een voorsprong, zag toen Van Gerwen dichterbij komen, miste enkele matchdarts en gaf de pot alsnog uit handen.

MvG koploper Premier League

Het gevolg was dat Mighty Mike vijf punten mocht bijschrijven op de ranglijst, het aantal punten dat een dagzege oplevert. En de Brabander, vorig jaar winnaar van de Premier League Darts, klom direct naar de bovenste plek van de stand. Hij heeft tien punten, wereldkampioen Michael Smith volgt met negen, Price heeft er acht.

Oppepper voor The Iceman

Toch zal de avond een oppepper hebben gegeven aan Price. In Dublin werd hij namelijk toegejuicht door de aanwezigen en dat is zeker niet standaard voor de Welshman. Vaak wordt hij juist uitgefloten. Dat is een soort ritueel geworden onder het dartspubliek, en Price reageert daar dan weer heftig op, zodat het cirkeltje niet wordt doorbroken.

Dimitri Van den Bergh in finale Premier League Darts ronde 5?

Per toeval staan de spelers in de top vier van de ranking nu ook in de bovenste helft van het speelschema. De tweede kwartfinale in Exeter is Nathan Aspinall tegen Smith. Dus er zal sowieso iemand uit de onderste helft van de stand doordringen tot de finale en minstens drie puntjes pakken.

Dimitri Van den Bergh en Peter Wright zijn bij de darts bookmakers favoriet om hun kwartfinale matches te winnen en dus ook om door te dringen tot de finale van ronde 5.

Kwartfinales donderdag 2 maart

Michael van Gerwen – Gerwyn Price
Nathan Aspinall – Michael Smith
Dimitri Van den Bergh – Chris Dobey
Jonny Clayton – Peter Wright

Peter Wright verliest keer op keer

Wright, de wereldkampioen darts van 2022, heeft vier avonden op rij in de kwartfinale verloren. In die partijen pakte hij in totaal slechts vijftien legs. Ter herinnering: in dit toernooi wint de speler die het eerst zes legs achter zijn naam heeft. Dimitri van den Bergh heeft een legsaldo van plus drie, wat het derde beste saldo is, dus de Belg, die zesde staat, mag hopen dat hij nog klimt op de ranglijst.

Ranglijst na ronde 4

  1. Michael van Gerwen 1 – 6 – 10
  2. Michael Smith 1 – 5 – 9
  3. Gerwyn Price 1 – 5 – 8
  4. Nathan Aspinall 0 – 4 – 7
  5. Chris Dobey 1 – 3 – 5
  6. Dimitri Van den Bergh 0 – 3 – 5
  7. Jonny Clayton 0 – 2 – 4
  8. Peter Wright 0 – 0 – 0

(avonden gewonnen – legsaldo – punten)

UK Open vrijdag van start

Vrijdag begint overigens ook het UK Open, een van de grotere toernooien op de PDC kalender. De UK Open loting voor rondes 1 t/m 3 heeft eerder deze week plaatsgevonden. De Premier League Darts deelnemers komen vrijdagavond in ronde 4 voor het eerst in actie.

Back To Top