Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ronde 10 van de darts competitie in Birmingham

Ronde 10 van de darts competitie in Birmingham

Donderdag 6 april is het tijd voor speelavond 10 van de Premier League Darts 2023. Michael van Gerwen blijft driftig puntjes scoren en staat ferm bovenaan de ranglijst. Maar Gerwyn Price rukt op en mag zichzelf met redelijke afstand de beste darter van de afgelopen maanden noemen.

Onderaan dit artikel het schema en de favorieten van ronde 10.

Gerwyn Price aan de leiding in Premier League Darts?

De plek waar het donderdag allemaal gebeurt is de Utilita Arena Birmingham. Van Gerwen gaat de avond in als leider met 25 punten, Price volgt met 20 punten (zie het Premier League Darts speelschema voor meer). Kortom, de Welshman kan na vanavond de koppositie overnemen.

Dat gebeurt als Mighty Mike verliest in de kwartfinale en Iceman de speelavond wint. En dan ligt het nog aan het legsaldo, dat nu +30 is bij Van Gerwen en +21 bij Price.

Een voorspelling doen?

Consistentie Michael van Gerwen is terug

Mighty Mike heeft wel weer zijn consistentie terug waaraan het in grote delen van de coronaperiode ontbrak. Waar het nu nog aan ontbreekt is doordrukken in de eindfase van toernooien. Hij liet het liggen tegen Andrew Gilding in de finale van de UK Open, verloor liefst met 6-0 van Dobey in de halve finale van Premier League speelavond 7 en verloor afgelopen weekend in de finale van Euro Tour 3 in Duitsland.

Puike resultaten Gerwyn Price

Price pakte niet alleen die prijs, maar sloeg de week ervoor ook toe bij European Tour 2 en in de Premier League pakte hij daarvoor twee speelavonden op rij. Daardoor heeft hij net als Van Gerwen drie speelavonden gewonnen.

De resultaten van Gerwyn Price zijn dus momenteel zeer fraai, ook gooit hij simpelweg uitmuntend. Het grootste deel van zijn matches raffelt hij af met gemiddeldes van dik boven de 100. We zien weer de Iceman terug die twee jaar geleden wereldkampioen werd.

Beroerd Premier League Darts seizoen voor Wright

Onderin de ranking wordt het voor Peter Wright en Dimitri van den Bergh tijd om punten te pakken. Na zestien speelronden gaat de top vier door naar de finale-avond in Londen. Wright kunnen we nu wel afschrijven. De Schotse Snakebite heeft in alle weken van de Premier League Darts slechts één potje gewonnen. Van Den Bergh kwam op vier speelavonden door de eerste ronde heen.

Jonny Clayton doet weer mee

Dobey is simpelweg niet van het vereiste niveau voor de Premier League, hij moet het puur hebben van een minder avondje bij de tegenstander. En Clayton is weer volop in de race voor de play-offs na zijn eindzege vorige week. The Ferret staat drie punten achter op nummer vier Nathan Aspinall en nummer drie Michael Smith.

Schema en favorieten Premier League Darts ronde 10

Dit zijn de kwartfinales van donderdag 6 april met daarbij de odds van Unibet. Favoriet om door te gaan zijn Van Gerwen, Clayton, Price en Smith:

Michael van Gerwen – Chris Dobey
Nathan Aspinall – Jonny Clayton
Dimitri Van den Bergh – Gerwyn Price
Peter Wright – Michael Smith

Back To Top