Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 2022 begint vandaag in nieuw jasje

Strijd om play offs plekken Premier League Darts 2023

Vandaag wordt de Premier League Darts 2022 afgetrapt. Het toernooi zit anders in elkaar dan voorgaande jaren, daarover zo meer. Michael van Gerwen speelt op deze eerste avond tegen Gary Anderson en is favoriet om de halve finales te bereiken.

Een voorspelling doen?

Premier League Darts 2022 in nieuw jasje

In het kort de veranderingen vanaf dit seizoen in de Premier League of Darts: er zijn acht in plaats van tien deelnemers en elke speelavond is in toernooivorm. Het begint met vier kwartfinales, dan volgen twee halve finales, dan de eindstrijd. De dagwinnaar krijgt 10.000 pond. Hoe verder je komt, hoe meer punten je krijgt. Aan het einde van de rit, na 14 toernooien, gaat de top vier van het klassement naar de finaleavond, oftewel de play-offs.

Je leest het goed: na 14 toernooien. Toch staan er dit jaar nog 16 avondjes op het Premier League Darts speelschema. Dat heeft te maken met het feit dat alles al was gepland en tickets voor die events waren verkocht voordat het nieuwe format in het leven werd geroepen. Vanaf volgend seizoen gaat de competitie over 14 rondes.

Premier League Darts begint vandaag

Donderdag 3 februari is Cardiff de eerste locatie van de nieuwe Premier League-editie. In de Motorpoint Arena bijten Jonny Clayton en Joe Cullen het spits af. Clayton is de titelhouder, Cullen verdiende zijn startbewijs door vorig weekend The Masters te winnen. Rockstar klopt al langere tijd op de deur van de top, maar liet het tot recent vooral zien op de vloertoernooien en nog niet bij de grotere tv-toernooien.

Peter Wright – Michael Smith op herhaling

Daarna komt ‘s werelds nummer 1 Gerwyn Price tegen James Wade, die gewoon weer een zeer solide jaar beleefde met een paar uitschieters. Wereldkampioen Peter Wright speelt net als in de WK-finale tegen Michael Smith, die bij dat wereldkampioenschap eindelijk weer zijn gigantische scorend vermogen liet zien. Het gemak waarmee hij soms tijdenlang de treble 20 weet te vinden is voor amateurgooiers jaloersmakend.

Michael van Gerwen – Gary Anderson

En dan komt Michael van Gerwen, de voormalige wereldkampioen darten en voormalige nummer 1 van de PDC Order of Merit Darts. De Brabander, die nu al twee jaar weinig tot geen darttoernooien meer wint, speelt tegen een andere ex-wereldkampioen: Gary Anderson. De Schot is totaal ontspannen, zegt amper te oefenen en het nu min of meer als goedbetaalde hobby te zien. De druk is er af bij de 51-jarige veteraan.

Programma darts vandaag

Alle partijen zijn Best of 11 Legs, dus zes legs zijn genoeg om te winnen. De uitzender is niet meer RTL7, maar Viaplay. Tot maart zijn de speelavonden gratis te zien op YouTube, daarna zit je vast aan betaald kijken. Of toch niet? Lees darts live streaming voor informatie.

Jonny Clayton – Joe Cullen
Gerwyn Price – James Wade
Peter Wright – Michael Smith
Michael van Gerwen – Gary Anderson

Halve finales
Clayton/Cullen – Price/Wade
Wright/Smith – Van Gerwen/Anderson

Een voorspelling doen?

Back To Top