Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 6: de Groene Sloopkogel is terug!

Michael van Gerwen mist toernooien door operatie aan pols

Donderdag 17 maart is de zesde speelavond van de Premier League Darts 2022. Het door Europa reizende circus strijkt neer in Nottingham en daar staat onder meer de clash Michael van Gerwen – Gerwyn Price op het programma!

De hand van Price is nog niet helemaal hersteld, MvG is lekker bezig de laatste tijd en dus maakt de Brabander volgens de bookmakers de meeste kans op de winst. Zie hier de odds:

Een voorspelling doen?

Michael van Gerwen leider Premier League Darts

Michael van Gerwen won de twee vorige Premier League Darts rondes en staat ouderwets aan de kop van de ranglijst. Van 2013 tot en met 2019 won hij vijf van de zeven edities en al die jaren stond hij na de reguliere competitie, dus voordat de play-offs begonnen met de top vier, bovenaan de ranglijst.

Eindelijk weer succes

In 2020 slaagde hij daar niet in en wist hij zelfs niet door te dringen tot de play-offs, want hij werd zesde. Vorig jaar was er in de reguliere competitie een herstel en sloot hij af als nummer 1, maar vervolgens werd hij in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door Jonny Clayton. Daar heeft hij de laatste twee jaar trouwens sowieso een erg zwakke head to head tegen.

Michael van Gerwen – Gerwyn Price Premier League Darts 6

Nu wacht dus Gerwyn Price op hem in Nottingham, de Iceman. Vorige week ontbrak hij nog, nadat hij een handblessure had opgelopen. Hoe dat nou precies kon wilde de Welshman niet kwijt en dat voedde de geruchten, dat het te maken had met zijn bokstrainingen. Hij gaat binnenkort voor het goede doel een potje boksen.

Price was ook niet present bij het German Darts Championship van afgelopen weekend, waar Mighty Mike toesloeg. Er zijn dus zeker lichtpunten die wijzen op een ‘comeback’ van Van Gerwen, die momenteel bij geen enkel major darttoernooi van de PDC de titelhouder is.

Beiden strijdlustig

“Ik kan niet wachten om weer te spelen”, zegt Price. “Mijn hand is de afgelopen week grotendeels genezen, maar het is nog niet perfect. Ik zal alles geven tegen Michael.”

“Ik heb lang gewacht op dit, ik heb hard gewerkt”, sprak Van Gerwen nadat hij zondag in Hildesheim de beker en 25.000 pond kreeg. “Ik heb de laatste maanden op mentaal vlak veel laten zien. Zo heb ik mezelf terug geknokt naar de plek waar ik hoor te zijn.”

Live darts lijken

Gratis live stream darts kijken kan bij bookmaker Bet365 mits je een account hebt met een positief saldo en/of een geplaatste weddenschap in de afgelopen 24 uur. Lid worden kan hier:

Speelavond 6 Premier League Darts

Michael Smith – James Wade
Michael van Gerwen – Gerwyn Price
Gary Anderson – Jonny Clayton
Joe Cullen – Peter Wright

Zie speelschema Premier League Darts voor het volledige programma, de stand en alle uitslagen.

Back To Top