Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen bezig aan een opmars

Michael van Gerwen lijkt weer terug! Na twee opeenvolgende rondes in de Premier League Darts te hebben gewonnen, won hij afgelopen weekend de German Darts Championship (ET 2). De laatste keer dat de Nederlander in de European Tour zegevierde was in 2019.

Ook Lisa Ashton liet van zich horen, zij won dit weekend drie van de vier Women’s Series. Fallon Sherrock pakte de resterende titel. Van haar werd overigens ook onlangs bekend dat zij toch zal deelnemen aan het Lakeside WDF WK Darts.

Een voorspelling doen?

Michael van Gerwen winnaar European Tour 2

MvG won de finale in het Duitse Hildesheim met 8-5 van Rob Cross en streek daarmee 25.000 pond op. Het is zijn eerste prijzengeld in 2022 dat meetelt voor de wereldranglijst en de Brabander schuift op de Order of Merit van plek 5 door naar plek 3.

Erg makkelijk ging het in de eindstrijd van German Darts Championship niet. Cross kwam een aantal keren voor te staan maar MvG wist zich met twee knappe 12-darters en een 13-darter terug te vechten en pakte zijn 33e European Tour titel.

Dimitri Van den Bergh mist 3 matchdarts

In de halve finale overleefde Van Gerwen overleefde nog drie gemiste matchdarts van Dimitri Van den Bergh en de ronde daarvoor hoefde hij niet in actie te komen omdat Peter Wright zich terugtrok vanwege rugproblemen. Vorige week tijdens de Premier League Darts in Brighton had de Schot het ook al zwaar, toen waren galstenen de oorzaak.

Blije Mighty Mike op weg terug

“Ik heb hier heel lang voor gewerkt en het betekent veel voor me. Om weer eens een toernooi te winnen voelt geweldig. Ik blijf vechten en geef nooit op. Ik ben er nog niet klaar mee!”, aldus Van Gerwen na afloop.

Lisa Ashton wint 3 Women’s Series

Afgelopen weekend vonden in Barnsley ook de Women’s Series 1, 2, 3 en 4 plaats. Lisa Ashton won de eerste twee events op zaterdag en de vierde en laatste op zondag. Fallon Sherrock ging er met de Women’s Series 3 titel vandoor. Zie verderop alle uitslagen.

De twee vrouwen die eind oktober (na 20 Women’s Series toernooien) als hoogste op de PDC Women’s Series Order of Merit staan, mogen meedoen aan het World Darts Championship en de Grand Slam of Darts. De top acht van de ranglijst na 12 Women’s Series toernooien mag meedoen aan de World Matchplay voor vrouwen op 24 juli.

Uitslagen ET 2: German Darts Championship