Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

NZ Darts Masters: Is het talent van Michael van Gerwen permanent?

NZ Darts Masters World Series

Afgelopen week won Michael van Gerwen voor het eerst in drie maanden een toernooi. In Melbourne zagen we de echte Mighty Mike weer als vanouds aan het werk. Kan hij zijn kiwi-groene sloopkogelniveau vasthouden in Nieuw-Zeeland, of was Melbourne een one-off?

NZ Darts Masters zonder Cadby

Ook deze week wordt er weer gedart in de World Series en ditmaal wordt Nieuw-Zeeland aangedaan, waar acht toppers van de PDC het zullen opnemen tegen acht ‘local heroes’ uit Oceanië. Een van hen, Corey Cadby, heeft zich om persoonlijke redenen teruggetrokken uit het toernooi. Zijn plaats wordt ingenomen door Warren Parry die zijn openingspartij tegen Rob Cross zal spelen.

Wie is er bang voor Michael van Gerwen?

Van Gerwen pakte afgelopen week eindelijk weer eens een zege met de winst in Melbourne. Daryl Gurney was de eerste in drie maanden die het genoegen had met 8-3 in een finale te worden vermorzeld door Mighty Mike. In de halve finale gaf hij de Schotse  Peter Wright nog een flinke oorwassing met een ouderwetse MvG-whitewash. Met de overwinning in Melbourne is ook de branie weer terug. “Ze zijn nu allemaal weer bang omdat ik een toernooi heb gewonnen!”, zei hij tegen de PDC. En zijn zelfvertrouwen is er ook weer: “Geen zorgen… mijn talent is permanent!”

Dat neemt niet weg dat Wright nog altijd fier aan de leiding gaat in het klassement van de World Series met 18 punten, terwijl Van Gerwen nog altijd gevaarlijk aan de afgrond staat met 8 punten op plek acht. In Hamilton wacht hem Kyle Anderson als eerste tegenstander.

Raymond van Barneveld – Cody Harris

Raymond van Barneveld stond twee keer in de finale in Auckland en het zou een mooi afscheid zijn als hij daar dit weekend in Hamilton er nog een derde finale in Nieuw-Zeeland aan vast kan knopen. Voor zijn eerste partij heeft hij wel een van de lastigste tegenstanders vanuit ‘Down Under’ geloot. Cody Harris is een van de betere darters uit Nieuw-Zeeland en stond de afgelopen twee edities op het PDC-WK Darts waar hij niet verder kwam dan de laatste 64. In zijn eigen regio wint hij echter prijs na prijs en dat hij het niveau haalt van de grote jongens uit Europa bleek wel toen hij in 2015 de Sydney Darts Masters won.

Favorieten bookmakers

Raymond van Barneveld en Cody Harris speelden niet eerder tegen elkaar. Barney speelt  in de World Series niet heel sterk en hij ontmoet Harris voor het eerst in zijn carrière. Toch zal de ‘Kiwi’ geen hele lastige tegenstander voor hem zijn en ook de bookmakers schatten Van Barnevelds kansen heel goed in: Barney noteert 1.53 en Harris 2.50.

Kyle Anderson zal geen bedreiging zijn voor Michael van Gerwen. Van hun dertien eerdere duels won Anderson er slechts twee. Wedden op darten? Anderson noteert 5.00 en Van Gerwen 1.15 voor winst.

Programma NZ Darts Masters

Vrijdag, 23 augustus 
James Wade – Craig Caldwell
Simon Whitlock – Ben Robb
Daryl Gurney – David Platt
Rob Cross – Warren Parry
Gary Anderson – Haupai Puha
Peter Wright – Damon Heta
Michael van Gerwen – Kyle Anderson
Raymond van Barneveld – Cody Harris
Best of 11 legs

Zaterdag 24 augustus
Kwartfinales
Halve Finales
Finale
All best of 15 legs

Back To Top