Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Melbourne Darts Masters: Van Gerwen moet aan de bak voor punten

Melbourne Darts Masters: Van Gerwen moet aan de bak voor punten | Getty

De World Series doet Australië aan en vandaag en morgen wordt er gedart in Melbourne. Er doen zestien darters mee aan de Melbourne Darts Masters, waarvan acht uit de top van de PDC en acht ‘Downunder’- toppers , waaronder Kyle Anderson, Corey Cadby en de verrassende winnaar in Brisbane, Damon Heta. Raymond van Barneveld en natuurlijk Michael van Gerwen staan ook aan de oche.

Hard werken om World Series finale te halen

Michael van Gerwen doet het niet zo goed tijdens de World Series. In het klassement staat hij momenteel achtste met zeven punten, evenveel als Gary Anderson die een plaatsje lager staat. Peter Wright voert het klassement aan met achttien punten. Rob Cross staat tweede, gevolgd door Nathan Aspinal. Damon Heta staat verrassend vierde. Van Barneveld staat veertiende. Alleen de beste acht spelers gaan door naar de World Series finale in Amsterdam, dus Van Gerwen zal er hard aan moeten trekken om Amsterdam te halen.

Raymond van Barneveld – Haupai Puha

Raymond van Barneveld speelt tegen Haupai Puha, de nummer twee van Nieuw-Zeeland. Ze kwamen elkaar al tegen in Brisbane, waar Van Barneveld met 6-2 de sterkste was. Afgelopen jaar debuteerde Puha in de World Series. Hij verloor toen in de eerste ronde van beide evenementen, in Auckland van Kyle Anderson en in Melbourne van Rob Cross. Zijn grootste succes was het behalen van de kwartfinale van de PDC World Cup of Darts eerder dit jaar.

Melbourne Darts Masters: MvG tegen Pusey

Van Gerwen speelt tijdens de Melbourne Darts Masters tegen de Australiër Tim Pusey. Pusey is geen erg bekende speler en beweegt zich vooral binnen het Australische circuit. Zijn grootste overwinning was de 2018 DPA Australian Pro Tour Brisbane. Vorig jaar plaatste hij zich voor alle drie de World Series evenementen die Down Under werden gespeeld. Hij verloor in de eerste ronde van elk van de drie evenementen: van Gary Anderson in Auckland, van Michael Smith in Melbourne en van Rob Cross in Brisbane.

Mooie wedstrijden Wright en Wade

De interessantste wedstrijden in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters zijn de duels tussen Peter Wright en Corey Cadby, en tussen James Wade en Damon Heta. Cadby is een sterke speler die Wright zou kunnen verslaan en hem zodoende punten kan laten mislopen. Maar Peter Wright speelt momenteel de sterren van de hemel en ook bookmakers als Mr Green zien dat niet gebeuren: Wright noteert 1.33 en Cadby 3.20.

Voorspellingen darts Melbourne

Voor James Wade geldt hetzelfde als voor Van Gerwen: als hij de shift wil halen (hij staat nu tiende met zes punten) moet hij er hard aan trekken in de laatste wedstrijden. Heta won het vorige toernooi en is van plan om een tour card binnen te halen en komend jaar professioneel te gaan spelen in de PDC. Toch zien de bookmakers Wade winnen met odds van 1.33 tegenover 3.25 voor Heta. Van Gerwen noteert 1.05 tegenover 9.50 voor Pusey. Van Barneveld is 1.30 met favoriet in de wedstrijd tegen Puha (3.40). Lees ook: wedden op darten.

Programma Melbourne Darts Masters

Vrijdag 16 augustus
Simon Whitlock v Mick Lacey
Raymond van Barneveld v Haupai Puha
Daryl Gurney v Kyle Anderson
Gary Anderson v James Bailey
Peter Wright v Corey Cadby
James Wade v Damon Heta
Michael van Gerwen v Tim Pusey
Rob Cross v Robbie King
Best of 11 legs

Zaterdag 17 augustus
Kwartfinales
Halve Finale
finales
Finale
All best of 15 legs

Back To Top