Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Brisbane Darts Masters: vrijdag en zaterdag RTL 7

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

Vrijdag en zaterdag wordt in Australië de Brisbane Darts Masters gehouden. Het is de tweede keer dat de PDC in het uiterlijke oosten van het land neerstrijkt om daar acht topdarters het publiek te laten vermaken. Plaats van handeling is Brisbane Convention & Exhibition Centre.

Het evenement maakt deel uit van de World Series of Darts en is na Las Vegas en Keulen de derde tussenstop. Later dit jaar, begin november om precies te zijn, is er ook een toernooi in Amsterdam. Het concept van deze mondiale reeks is dat acht PDC-toppers het opnemen tegen acht regionale helden. Ook ditmaal is dat het geval. Vorig jaar wisten drie Australiërs door te dringen tot de kwartfinale, al waren twee daarvan het resultaat van een nationaal onderonsje in de eerste ronde. Dit keer zal er sowieso één thuisspeler de laatste acht bereiken, want Simon Whitlock behoort tot de acht door PDC gekozen darters.

Michael van Gerwen is bij elk toernooi waar hij aan deelneemt de favoriet om te winnen. Dat geldt echter in mindere mate bij kleinere evenementen, zoals vloertoernooien of deze reeks World Series of Darts. De spelers stappen in regel niet met enorm enthousiasme het vliegtuig in. Zo op het oog lijkt het aangenaam: exotische locaties bezoeken, wat pijltjes werpen en betaald krijgen. Maar de agenda zit inmiddels stampvol, het prijzengeld van de World Series is nou ook weer niet astronomisch hoog en qua prestige hebben de darttoernooien ook niet zoveel waarde. Het is een veredeld demonstratietoernooi.

Dus vandaar dat Mighty Mike in de categorie evenementen onder de majors helemaal niet zo dominant is. Hij staat momenteel op de World Series Order of Merit slechts elfde. Peter Wright voert die ranglijst aan, gevolgd door Nathan Aspinall, die voor Brisbane niet is uitverkoren. Wat de regionale spelers betreft zijn de twee mannen om op te letten Kyle Anderson en Corey Cadby, die vanwege visumproblemen al een jaar geen mataches in Engeland heeft kunnen spelen.

Naast Van Gerwen is er nog een Nederlander present in Brisbane, namelijk Raymond van Barneveld. De voormalige wereldkampioen is inmiddels uit de top 32 van de PDC-lijst gezakt. Slecht nieuws, want die 32 worden later dit jaar automatisch toegelaten tot het WK Darts 2020. Da’s het platform waarop Barney afscheid wil nemen van de sport, maar het ziet er steeds meer naar uit, dat hij eerder met pensioen moet gaan.

Wedden op darts

Michael van Gerwen is dus favoriet en noteert @2.50, maar we raden af om op hem in te zetten. Rob Cross is op @5.50 een slimmere keus. Verwacht je dat een thuisspeler met de hoofdprijs aan de haal gaat, neem dan de @41.00 op Simon Whitlock.

Back To Top