Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Halve finales World Matchplay met twee thrillers

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

Daryl Gurney en Rob Cross treffen elkaar in de halve finale van het World Matchplay 2019 in de Winter Gardens in Blackpool. Gisteren wonnen ze hun kwartfinales: Gurney versloeg Peter Wright met 16-13 en Cross won na een bloedstollende wedstrijd met 16-14 van Stephen Bunting. Op donderdag plaatsten Glen Durrant en Michael Smith zich al voor de tweede halve finale die eveneens vandaag wordt gespeeld.

Glen Durrant droomt van World Matchplay titel

Voor Glen Durrant is zijn debuut op World Matchplay en nu al een geweldig succes. Niet alleen omdat hij in de halve finale staat, maar ook omdat hij wereldkampioen oud-wereldkampioen Adrian Lewis versloeg en vervolgens Michael van Gerwen en daarna oud-World Matchplay-kampioen James Wade.

Vandaag zal hij zijn zegetocht voor voor de Phil Taylor Trophy tegen Michael Smith voortzetten. Durrant zelf heeft er vertrouwen in. “Aan het begin van het toernooi wilde ik de PDC-menigte alleen maar laten zien dat ik het aankan om op dit podium te spelen, en nu durf ik te dromen van de titel,” zei Durrant, die bij aanvang van het toernooi al als gevaarlijke ‘outsider’ werd genoemd door de kenners.

Michael Smith scherp

Michael Smith haalde de halve finales na een 16-11 overwinning op Mervyn King. Ook die wedstrijd was spannend. Om en om namen de mannen de leiding, maar in de laatste fase bleek Smith de scherpere van de twee.

Voor Smith, was het voor het eerst in zeven jaar dat hij de laatste zestien wist te halen tijdens zijn vorige zes Blackpool-optredens. Bovendien gooide hij een negendarter. “Het voelt goed om in de halve finale te zitten, maar ik wil naar de finale gaan en de kans krijgen om de trofee nu op te heffen,” zei Smith.

Rob Cross stalen zenuwen

Rob Cross won met 16-14 van Stephen Bunting in een bizarre partij. Cross nam aanvankelijk de leiding, maar Bunting wist met 6 van 7 sets terug te komen naar 10-10 waardoor de match zich tot een spannende cliffhanger ontpopte, het werd 14-14. Cross zette een tandje bij en eiste de winst op. “Tegen het einde van de match wist ik mijn Premier League-vorm te vinden en ik geloof dat ik stalen zenuwen heb laten zien,” zei Cross. “Ik heb de afgelopen twee jaar veel geleerd en ik begin er nu in te komen. Hopelijk kan ik dit tot een goed einde brengen.”

World Matchplay favorieten uitgeschakeld

Daryl Gurney maakte koelbloedig een einde aan Peter Wrights hoop op de belangrijke World Matchplay-titel. Nadat Van Gerwen en verdedigend kampioen Gary Anderson werden uitgeschakeld, was Wright de favoriet voor de titel. Hij won zijn laatste twintig wedstrijden allemaal. Gurney zei dat het maar uiterlijke schijn was en hij zich van binnen als een opgewonden kind voelde. Nadat hij de hobbel tegen de favoriet had gewonnen zei Gurney: “Ik heb een enorme kans om deze titel te winnen”.

Voorspellingen World Matchplay Darts

Daryl Gurney en Rob Cross komen elkaar vandaag voor de elfde keer tegen. Van de eerdere wedstrijden won Cross er zes, en Gurney vier. Cross heeft de naam met een wereldtitel op zak en Gurney mist soms die vechtersmentaliteit die je nodig hebt om de top te halen. Cross noteert 1.50 bij bookmaker Mr Green.

Rob Cross en Glen Durrant favoriet

Glen Durrant en Michael Smith komen elkaar vandaag voor het eerst tegen. Durrant die drie keer wereldkampioen darten bij de BDO was (Lakeside), moet zich nog bewijzen binnen de PDC maar dat lukt hem wonderwel goed, zeker op dit toernooi. Smith is ook met een indrukwekkende week bezig. Toch is Durrant met 1.75 favoriet voor de winst, terwijl Smith 2.08 noteert.