Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Nieuwe opzet Premier League Darts zorgt voor levendigheid

Premier League Darts Michael van Gerwen James Wade

Donderdag verhuist de Premier League Darts naar de Utilita Arena te Birmingham voor de achtste speelronde. Vorige week vond het dartsfeest plaats in Ahoy Rotterdam en kwam Joe Cullen bovendrijven als dagwinnaar. In de stand is Michael van Gerwen de koploper.

Een voorspelling doen?

Premier League Darts 2022 verfrissend

De nieuwe opzet van de Premier League of Darts zorgt voor levendigheid, dat moet worden erkend. De PDC voelde dat de oude vertrouwde manier van doen in het rondreizende dartcircus opgeschud moest worden. Voortaan vindt er elke speelavond een kleine competitie plaats, met een kwartfinale, halve finale en finale.

Al 6 verschillende dagwinnaars

Van de acht deelnemers hebben zes darters nu een speelavond gewonnen. Alleen Michael Smith en James Wade staan nog droog. Typisch eigenlijk wel: Smith heeft de reputatie finales te verliezen (en dat gebeurde tijdens deze Premier League Darts dan ook al tweemaal) en Wade is ondanks zijn fraaie cv meer het type ‘veel halve finales bereiken’ dan een echte winnaar. Zijn basisniveau is constant, maar hij piekt niet zo heel vaak of hoog.

Michael van Gerwen – James Wade

Van Gerwen speelt donderdag in de eerste wedstrijd van de avond tegen James Wade. Bij de bookmakers is MvG de grote favoriet, maar als we naar onderstaande statistieken van de PDC kijken is Wades vorm licht stijgende. Wil je inzetten op de wedstrijd, kijk dan eens goed naar de mogelijke opties die de bookmaker biedt en of er wellicht interessante buitenkansjes zijn.

darts statistieken

Gerwyn Price en Van Gerwen gretig

In het weekend waren er twee vloertoernooien in Players Championship reeks en de dagwinnaars waren Gerwyn Price en Michael van Gerwen. Grote namen dus, wat ook de gretigheid van deze heren aantoont, want vijf van de Premier League-deelnemers namen niet de moeite om af te reizen naar Duitsland.

Maar Price wil weer de nummer 1-positie op de Order of Merit veroveren en Van Gerwen voelt dat zijn topvorm van een jaar of drie terug er weer aan zit te komen en grijpt elke gelegenheid aan om aan zijn ritme te werken.

Niet veel mis met vorm MvG

Zoals vaker opgemerkt in deze voorbeschouwingen is er ook niet enorm veel mis met Mighty Mikes niveau; hij heeft bijvoorbeeld het hoogste gemiddelde na zeven speelronden en het vierde hoogste gemiddelde na acht Players Championship Darts events.

Het is een kwestie van minder zwakke legs waarin de pijlen in de 1 en 5 gaan en wat meer periodes waarin het gaspedaal wordt ingetrapt, in de vorm van een reeks finishes binnen 4 beurten. Maar we moeten ook erkennen dat de concurrentie heftiger is geworden, zeker vergeleken met de periode vlak na het pensioen van Phil Taylor.

Programma Premier League Darts ronde 8

Donderdag 31 maart 2022. Check de pagina live streaming darts voor hoe en waar je de wedstrijden kan kijken.

Kwartfinales
Michael van Gerwen – James Wade
Joe Cullen – Gerwyn Price
Peter Wright – Gary Anderson
Jonny Clayton – Michael Smith

Zie het Premier League Darts speelschema voor alle uitslagen en het volledige programma.

Back To Top