Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Lakeside WDF WK Darts 2022 gaat zaterdag van start

Lakeside WDF WK Darts 2022 begint zaterdag

Zaterdag gaat het Lakeside WDF World Championship van start. Ruim een week lang kun je als vanouds genieten van darts vanuit Frimley Green en ook wedden op wk darts is weer mogelijk. Het is de eerste editie van het toernooi dat vroeger als het BDO WK Darts bekend stond. Samen met de Winmau World Masters is het het belangrijkste event op de agenda van de WDF.

Een voorspelling doen?

Lakeside WDF WK Darts 2022

Onder de 48 deelnemers bij de mannen vinden we onder andere Martin Adams. Wolfie is er sinds zijn debuut in 1994 voor de 27e keer bij. De drievoudig kampioen neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen Jarred Cole, een 21-jarige debutant uit Hatfield. Mikuru Suzuki, regerend kampioen bij de vrouwen, neemt het in haar eerste ronde op tegen de 38-jarige Laura Turner.

De laatste winnaar van het Lakeside WK Darts bij de mannen is Wayne Warren. Eigenlijk mogen we hem en Suzuki geen titelverdedigers noemen want het toernooi dat voorheen altijd door de BDO werd georganiseerd, start nu geheel opnieuw en onder een andere naam (de BDO hield in 2020 op te bestaan).

Brian Raman als eerste geplaatst

De geplaatste spelers komen vanaf maandag in de tweede ronde in actie. Top seed bij de mannen is de Belg Brian Raman, bij de vrouwen voert Deta Hedman de plaatsingslijst aan. Raman treft de winnaar van de wedstrijd tussen John Scott en Johnny Haines.

Nederlanders op Lakeside WK Darts

Nederlanders op het Lakeside WDF World Championship 2022 zijn Richard Veenstra, Ryan de Vreede, Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Marjolein Noijens en Priscilla Steenbergen.

Mazzel voor Priscilla Steenbergen

Omdat Russische spelers vanwege de oorlog in Oekraïne niet welkom zijn, zijn Anastasia Dobromyslova, Elena Shulgina, Aleksey Kadochnikov en Roman Obukhov uit het Lakeside speelschema gehaald. Zij worden vervangen door John Scott, Landon Gardiner, Jo Clements en Corrine Hammond. In eerste instantie zou Fallon Sherrock present zijn, maar zij zag later toch van deelname af. Haar plek werd vervolgens overgenomen door Hammond.

Aangezien Corrine Hammond doorschuift naar de tweede ronde, ontving Priscilla Steenbergen alsnog een uitnodiging.

Live Lakeside Darts kijken

Het Lakeside WK Darts wordt uitgezonden door Eurosport. Wil je live streaming darts kijken dan ben je aangewezen op Discovery+.

Back To Top