Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen baalt van Russ Bray en verliest finale PL11

Michael van Gerwen baalt van Russ Bray en verliest finale PL11

Michael van Gerwen heeft gisteravond niet de volle puntenbuit mee kunnen nemen uit Aberdeen. In de spannende finale van Premier League Darts ronde 11 verloor de Nederlander van Jonny Clayton die daarmee de nummer 1 positie in het klassement overnam. Zie wedden op darten wie nu favoriet is om de competitie te winnen.

Verder in dit artikel waar je kaarten voor de Belgian Darts Open kan kopen en hoe Peter Wright zijn vorm terug  denkt te krijgen.

Clayton wint Premier League Darts 11 Aberdeen

Van Gerwen liet na afloop tegenover de media zijn ongenoegen blijken over het optreden van scheidsrechter Russ Bray, één van de bekendste callers in het circuit. Vanwege een vervelende fluitende fan in het publiek voelde Bray zich genoodzaakt een aantal keer ‘thank you’ te zeggen om de fan tot stilte te manen, dit tot grote ergernis van MvG die daardoor uit zijn concentratie gehaald werd.

“Ik ergerde me zó aan de scheidsrechter. Dat mag misschien niet gebeuren, maar hij moet de wedstrijd gewoon op zijn beloop laten. Als er iemand in het publiek heel irritant is, dan moet je niet je oren daar naar laten hangen, maar de wedstrijd gewoon door laten gaan.”

“Ik was boos door mijn eigen spel, maar daarbuiten maakt de scheidsrechter gewoon een fout. Ik heb ook honderd keer per jaar fluitend publiek zitten. Dat gebeurt.”

Uitslagen van Premier League ronde 11

kwartfinales:
Jonny Clayton 6-2 Gary Anderson
Peter Wright 6-5 Joe Cullen
James Wade 6-5 Michael Smith
Gerwyn Price 3-6 Michael van Gerwen

halve finales:
Jonny Clayton 6-5 Peter Wright
Michael van Gerwen 6-3 James Wade

finale:
Jonny Clayton 6-5 Michael van Gerwen

Zie het Premier League Darts speelschema voor alle uitslagen en het klassement. Met zijn dagzege is Clayton goed op weg richting de play-offs. “In ronde 16 kan het me niet meer schelen waar ik sta, zolang het maar in de top 4 is. Het publiek was de hele avond tegen me, maar dat kun je verwachten met twee Schotten onder de deelnemers”, aldus The Ferret.

Peter Wright gaat geen pijltjes meer wisselen

Snakebite heeft besloten niet meer van dartpijltjes te switchen en het bij zijn gouden pijlen te houden waarmee het WK Darts begin dit jaar won. Dat moet hem helpen zijn vorm terug te vinden en beter te presteren in de competitie en de andere darttoernooien die komen gaan.

“Het ene moment gooi ik geweldige gemiddeldes van boven de 100 en een moment later zit ik onder de 80. Als je zo weinig consistent bent win je geen wedstrijden”, aldus de wereldkampioen. “Ik heb belangrijke wedstrijden voor de boeg (de US Masters in New York en de World Cup of Darts, red.) en het is nu tijd om te settelen en de gouden darts te gaan gebruiken en iedereen van het bord te blazen.”

Tickets Belgian Darts Open 2022 te koop

Wil je bij de European Tour event 12 in Wieze, België, aanwezig zijn in september? De kaartjes zijn vanaf nu verkrijgbaar. De PDC besloot in februari het darttoernooi te verplaatsen van maart naar september vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Maar eind september gaat het dan toch echt gebeuren. Het programma:

Vrijdag 23 september
Middagsessie vanaf 13.00 uur
Avondsessie vanaf 19.00 uur

Zaterdag 24 september
Middagsessie vanaf 13.00 uur
Avondsessie vanaf 19.00 uur

Zondag 25 september
Middagsessie vanaf 13.00 uur
Avondsessie vanaf 19.00 uur

Het toernooi wordt gehouden in de Oktoberhallen.

Back To Top