Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price – Michael van Gerwen: wie wint Premier League clash?

Speelschema German Darts Open en World Series Finals bekend

Donderdag 21 april wordt de elfde speelronde van de Premier League Darts 2022 gehouden in de P&J Live te Aberdeen. Michael van Gerwen is in de kwartfinale gekoppeld aan Gerwyn Price en is bij de bookmakers nipt favoriet.

Benieuwd hoe je een voorspelling kan doen? Check dan hoe wedden op darts werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Premier League of Darts 11 Aberdeen

Na tien speelavonden is Michael van Gerwen de koploper. Na veertien speelronden wordt de balans opgemaakt en mag de top vier naar de play-offs, al worden er dan nog wel voor spek en bonen twee speelavondjes georganiseerd. Mighty Mike heeft 22 punten, Clayton 21, Wade 18 en Wright 18.

Michael Smith won nog geen enkele ronde

Vorige week pakte James Wade de dagprijs, waarmee de Engelsman de zevende deelnemer werd die de maximale vijf punten bij mocht schrijven. De enige die nog geen enkele keer dagwinnaar werd is Michael Smith. Liefst zeven keer werd hij bij zijn eerste partij uitgeschakeld, wel schopte Bully Boy het nog tweemaal tot de finale.

Knokt Gerwyn Price zich nog terug?

Gerwyn Price staat er mede door een handblessure niet zo best voor, op plek zes met elf punten. Vorige week overleefde hij na drie weken weer eens de kwartfinale. Afgelopen weekend meldde hij zich af bij een Euro Tour evenement in Duitsland, dat uiteindelijk werd gewonnen door Luke Humphries, die onderweg een whitewash van 7-0 uitdeelde aan Van Gerwen.

Whitewash Michael van Gerwen

Dat was een ‘klap op de kin’, zoals de Brabander het omschreef, maar er viel weinig te doen tegen het geweld van de voormalige jeugdwereldkampioen Humphries. Alhoewel: Michael van Gerwen werd drie keer gebroken en twee van de drie keer was hij niet zelf uit in vijf beurten toen de break viel. Dat blijft toch wel de gouden standaard: pak je eigen legs binnen vijftien pijltjes, anders ben je kwetsbaar.

Kwartfinales Premier League Darts ronde 11

Dit wordt de eerste speelavond in Schotland met deze nieuwe opzet van de Premier League Darts. De Schotse fans krijgen hun helden Peter Wright, de wereldkampioen, en Gary Anderson dus misschien wel tegen elkaar te zien in de halve finale. Kortom, winnen ze beide hun eerste partij, dan staat er gegarandeerd een Schot in de finale.

De elfde speelavond kijk je live stream bij Viaplay darts.

Jonny Clayton – Gary Anderson
Peter Wright- Joe Cullen
James Wade – Michael Smith
Gerwyn Price – Michael van Gerwen

Een voorspelling doen?

Back To Top