Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Luke Humphries wint ET 6 Praag – Price een slechte verliezer

Luke Humphries wint ET 6 Praag - Price een slechte verliezer

In Praag heeft Luke Humphries de Czech Darts Open gewonnen. In de finale van het zesde European Tour event van dit seizoen versloeg ‘Cool Hand Luke’ Rob Cross met 8-5.

Verder in dit artikel lees je over het opstootje tussen Gerwyn Price en Adrian Lewis en ontdek je wie zich geplaatst hebben voor het eerste World Series of Darts event van dit seizoen; de US Darts Masters.

Een voorspelling doen?

Luke Humphries winnaar Euro Tour 6 Tsjechië

Op weg naar Luke Humphries’ tweede titel in de Euro Tour moesten onder meer Martin Lukeman, Dimitri van den Bergh, Michael van Gerwen en José de Sousa eraan geloven. Cross won van onder meer Jules van Dongen, Ricky Evans, Ross Smith en Vincent van der Voort. Alle uitslagen vind je verderop.

Akkefietje Gerwyn Price – Adrian Lewis

Gerwyn Price legde het zaterdagavond af tegen Adrian Lewis (6-3) en die vond die nederlaag behoorlijk zuur.

Lewis stapt na zijn overwinning af op Price voor een vriendschappelijke afsluiting van de partij, maar Gezzy was daar niet van gediend en duwde Jackpot van zich af en beet hem wat toe. Caller Russ Bray stapte tussenbeide om de oververhitte Price tot kalmte te manen waarna de kwestie was afgedaan.

Lewis is niet dik, hij is een atleet

“Ik weet niet waar dat nou allemaal om ging op het laatst”, aldus een beduusde Lewis. “Hij moest me blijkbaar hebben en noemde ‘dikke’ en nog wat. Hij beseft kennelijk niet dat hij met een atleet te maken heeft, dus dat heeft hij fout.”

Price heeft zich min of meer verontschuldigd op Instagram. Hij verklaarde zich te hebben laten meeslepen, maar heeft er naar eigen zeggen weer wat van geleerd.

Donderdag zien we Price tijdens de Premier League Darts weer in actie. Hij neemt het in ronde 15 op tegen Jonny Clayton en dat wordt kielekiele als we de odds voor het wedden op darten bekijken. Om nog enige kans te maken op de play offs zal The Iceman deze partij wel willen winnen.

Euro Tour 6 uitslagen – Darts Open Tsjechië

Zondag 15 mei 2022

Rowby-John Rodriguez 6-5 Dirk van Duijvenbode
Jose de Sousa 6-5 Jose Justicia
Luke Humphries 6-4 Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen 6-5 Mickey Mansell
Rob Cross 6-2 Ricky Evans
Ross Smith 6-4 Dave Chisnall
Adam Gawlas 6-5 Ryan Searle
Vincent van der Voort 6-3 Adrian Lewis

kwartfinales
Jose de Sousa 6-2 Rowby-John Rodriguez
Luke Humphries 6-4 Michael van Gerwen
Rob Cross 6-4 Ross Smith
Vincent van der Voort 6-2 Adam Gawlas

halve finales
Luke Humphries 7-4 Jose de Sousa
Rob Cross 7-4 Vincent van der Voort

finale
Luke Humphries 8-5 Rob Cross

Gekwalificeerden US Darts Masters 2022

De kwalificaties voor de US Darts Masters (3 en 4 juni in New York) zijn achter de rug. Danny Lauby, David Cameron, Leonard Gates en Doug Boehm wisten zich via de CDC qualifiers voor het World Series of Darts event te plaatsen. Danny Baggish, Jules van Dongen, Jeff Smith en Matt Campbell zijn de Tour card holders die reeds van deelname aan het toernooi waren verzekerd.

Eerste ronde op 3 juni

Op de US Darts Masters zullen de acht Noord Amerikaanse spelers het opnemen tegen PDC toppers als Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Ook Fallon Sherrock is door de PDC voor de World Series uitgenodigd. Verder zijn Jonny Clayton, Michael Smith, Gary Anderson en James Wade van de partij. Op vrijdag 3 juni start het toernooi waarin de vertegenwoordigers van de PDC het in de eerste ronde opnemen tegen de regionale vertegenwoordigers.

Winnaar Amerikaans kampioenschap pakt WK Darts ticket

Op zaterdagmiddag 4 juni wordt er bovendien er door de Amerikaanse darters gestreden om de Amerikaanse titel. De winnaar van de North American Championship pakt een ticket voor het PDC World Darts Championship 2023.

Back To Top