Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts ronde 14 met kansen voor Michael Smith?

Premier League Darts ronde 14 voorspellen

Michael van Gerwen speelt donderdag tijdens Premier League Darts night 14 in Sheffield tegen wereldkampioen Peter Wright. Ondertussen wordt vandaag (woensdag) nog Players Championship 15 afgewerkt en stond gisteren event 14 op het programma. Dat toernooi werd gewonnen door Michael Smith die de opkikker wel kon gebruiken.

Michael Smith winnaar Players Championship 14

Sinds de verloren UK Open finale tegen Noppert in maart worstelt Smith met zijn vorm. Ook in de Premier League wil het nog niet vlotten; de Brit heeft nog geen speelavond gewonnen. Gisteren in Wigan pakte hij echter de volle buit. Op weg naar de titel versloeg hij onder meer Martin Lukeman, James Wilson en Damon Heta. In de finale was Michael Smith met 8-5 (en een gemiddelde van 101) te sterk voor Tony O’Shea.

Kuivenhoven en Huybrechts

Maik Kuivenhoven was de beste Nederlander. Hij versloeg Joe Cullen in de kwartfinales maar werd in de halve finales door de latere finalist O’Shea verslagen. Kim Huybrechts was de beste Belg. Hij reikte tot de laatste 16.

Premier League Darts ronde 14

De ranglijst van de dartscompetitie wordt inmiddels al vier weken aangevoerd door Jonny Clayton. De Welshman brak in 2020 hard door, terwijl de parttime stukadoor toen al 45 jaar was. Het onderstreept nog maar eens dat Van Gerwen, 33 jaar, al uitzonderlijk veel succes had als broekie. In 2021 debuteerde hij bij de Premier League Darts en gelijk won hij het toernooi. In de groepsfase werd hij toen nog vierde, nu ligt hij op pole om die als koploper af te sluiten.

Jonny Clayton blijft koploper in de dartscompetitie

Van Gerwen staat tweede met 28 punten, Clayton heeft er 34. De dagwinnaar krijgt 5 punten, de spelers die in de kwartfinale sneuvelen nul. Kortom, ook na deze avond in Sheffield zal Clayton de lijstaanvoerder blijven. Belangrijk is welke spelers na deze en de komende speelavonden in Londen en Newcastle in de top vier staan. Zij mogen in Berlijn op 13 juni de play-offs spelen. Kijken we naar de odds voor het wedden op darten bij de bookmakers, dan is MvG nog altijd favoriet voor de titel.

James Wade en Peter Wright naar play offs?

Naast Clayton en Van Gerwen lijkt ook James Wade, derde met 25 punten, de Premier League Darts play offs te gaan halen. Voordat hij vorige week zijn eerste pot verloor deed hij het uitstekend: The Machine stond bij drie van de vijf minitoernooien in de finale en won tweemaal.

Peter Wright is vierde met 20 punten en heeft vijf punten meer dan Joe Cullen en acht meer dan Gerwyn Price. Cullen verloor vier van de vijf vorige bijeenkomsten direct en lijkt dus geen bedreiging. Van Price, de wereldkampioen darts van 2021, had iedereen meer verwacht, maar een handblessure en vermoeidheid spelen de Welshman parten.

Waar is Gary Anderson mee bezig?

Smith en Anderson hangen er maar wat bij en komen alleen nog opdraven voor het startgeld. Waar Anderson mee bezig is is een mysterie. Hij won de zesde speelavond, verder wist hij maar twee partijen te winnen.

Geen boksen meer voor Gerwyn Price

Overigens gaat Gerwyn Price niet meer boksen. In eerste instantie stond in april een wedstrijd voor het goede doel gepland maar dat moest worden uitgesteld wegens een kleine botbreuk in zijn hand. Nu blaast Price de hele partij af. “Ik heb de breuk niet tijdens het boksen opgelopen, wat iedereen denkt”, zo zei hij onlangs. “Op medisch advies ga ik nu niet meer boksen. Ik dacht dat ik het boksen en darten wel kon combineren, maar het heeft mijn spel geen goed gedaan. Het boksen laat ik nu achter me, vanaf nu is het alleen maar darts.”

Gratis live darts kijken

Wist je dat er mogelijkheden zijn om gratis live streaming darts te kijken? Vanavond staan de volgende wedstrijden op het programma in de Premier League Darts:

Joe Cullen – James Wade
Gary Anderson – Gerwyn Price
Michael van Gerwen – Peter Wright
Michael Smith – Jonny Clayton

Back To Top