Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 15 met of zonder James Wade?

Premier League Darts 15 met of zonder James Wade?

De 15e speelavond van de Premier League Darts is in de Londense 02. In voorgaande jaren was dat de plek waar de play-offs van de dartscompetitie werden gehouden. Maar de PDC kiest in 2022 voor Berlijn als finaleplaats. De O2 moet het doen met een normale speelavond.

James Wade onzeker voor Premier League 15

De top vier van de Premier League Darts gaat naar de play-offs. Na veertien van de zestien mini-toernooien staat Jonny Clayton bovenaan. De Welshman, vorig jaar de winnaar, heeft 34 punten. Michael van Gerwen is tweede met 31 punten, James Wade heeft er 25 en Peter Wright 20.

Een voorspelling doen?

Hartritmestoornissen

Wade lijkt een gezonde buffer te hebben, maar de Engelsman moest vorige week verstek laten gaan, nadat hij tijdens European Tour event 5 kampte met hartritmestoornissen. Hij bracht een paar dagen door in een Duits ziekenhuis. Het is momenteel niet bekend of hij donderdag in Londen verschijnt. Zo niet, dan komt zijn plekje voor de play-offs nog niet direct in gevaar. Het is maar meer de vraag of hij op 13 juni wel fit en gezond genoeg is voor de play-offs.

Strijd om plek vier van de dartscompetitie

De strijd om plek vier kan nog wel boeiend worden. Peter Wright is bij vier van de vorige vijf speelavonden direct in de kwartfinale uitgeschakeld. Price krabbelt wellicht op na zijn handblessure; hij won vorige week en rekende in de finale af met Van Gerwen. Cullen is af en aan, maar in zijn debuutjaar toont hij wel aan dat hij de potentie heeft om zich bij de elite te voegen.

Michael van Gerwen heeft bij drie van de vier laatste bijeenkomsten de finale verloren. Daar kon hij vorige week niet zo om somberen, want zijn finaleplek was voldoende om zich te kwalificeren voor de laatste vier. Je kunt simpelweg niet alles winnen, zo bleek ook in het weekend, toen hij tijdens het ET6 event in Praag onderuit ging tegen latere winnaar Luke Humphries.

Bijna belangrijkste toernooi op de dartskalender

De dartskalender zit echt stampvol, toch koos MvG ervoor om dinsdag nog even in Hongarije op te draven voor een demonstratietoernooitje. Richting 13 juni zal de focus wel weer vol op de play-offs moeten, want de Premier League Darts is niet even een tussendoortoernooitje. Veel darters en dartvolgers vinden het na het WK het belangrijkste toernooi.

Back To Top