Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price: twee negendarters en nu ook boksen!

Gerwyn Price: twee negendarters en nu ook boksen!

Wat een avond gisteren in de Premier League! Gerwyn Price gooide maar liefst twee negendarters en dat terwijl hij pas vorige maand op WK Darts zijn eerste negendarter op tv ooit gooide. De Welshman lijkt alles te kunnen en gaat nu zelfs boksen… Verderop daarover meer.

Een voorspelling doen?

Twee negendarters Gerwyn Price in Premier League

De derde ronde van de Premier League of Darts kan dus de geschiedenisboeken in. Price gooide in de halve finale tegen Michael van Gerwen zijn eerste negendarter van de avond (leg 5) en in de finale tegen James Wade zijn tweede (leg 3). In zijn eerste wedstrijd van de avond, tegen Michael Smith, zette hij al een 170 finish op het bord. In de finalepartij tegen Wade was het gemiddelde van Gezzy 105.32.

Kort voor de finale van de Premier League Darts ronde 3 grapte Price nog tegen Wade weer een perfecte leg neer te gaan zetten. The Iceman is nu samen met Phil Taylor de enige die twee negendarters op één Premier League avond wist te gooien.

Hoog niveau darts

“Het voelde vanavond gewoon alsof ik niet kon missen. Maar hoe goed ik ook gooide, ik had in twee wedstrijden ook makkelijk kunnen verliezen. Dat laat zien hoe hoog het niveau momenteel is”, aldus de nummer 1 van de wereld na afloop.

Uitslagen Premier League Darts

In de halve finales stond gisteren ‘s werelds top 4. James Wade wist daarin met 6-4 Peter Wright te verslaan en Gerwyn Price was met 6-5 net te sterk voor Michael van Gerwen. MvG staat nu met twee gewonnen wedstrijden vijfde in het klassement. Jonny Clayton voert met 8 punten de ranglijst nog steeds aan en Michael Smith staat hopeloos onderaan met nul punten.

Volgende week is er geen Premier League of Darts. Op 3 maart gaat de dartscompetitie verder met ronde 4 in Exeter. Daarin treft Michael van Gerwen Jonny Clayton en krijgt Peter Wright te maken met Gerwyn Price. Zie het Premier League Darts speelschema voor meer.

Gerwyn Price gaat boksen

Gerwyn Price was de laatste weken vooral te zien in de gym. Niet alleen om zijn spierballen te onderhouden maar ook voor een aanstaande bokswedstrijd. Ja, je leest het goed: Price gaat boksen. En wel op 9 april aanstaande in de Valley Tavern in Fleur-de-Lys (Wales). Eén en ander om geld in te zamelen voor het goede doel.

In de ring staat Gezzy hij tegenover profbokser Rhys Evans die echter in 2014 voor het laatst in de ring stond. Verder staan er nog acht gevechten op het programma.

Bokswedstrijd van invloed op dartsprestaties?

Voor de bokswedstrijd moet Gerwyn Price 10 kilo afvallen. Schrik dus niet als je hem binnenkort enigszins slanker op tv voorbij ziet komen, niets aan de hand.

Het gevecht zou wel eens van invloed kunnen zijn op de prestaties van Price in rondes 9 en 10 van de Premier League Darts. Check rond die tijd geregeld de pagina wedden op darten voor actuele odds. Aangezien Price te zijner tijd met andere zaken bezig is en lichamelijk in een andere conditie verkeert, is het interessant te zien met wat voor quoteringen de bookmakers komen. Wordt vervolgd!

Gerwyn Price was voordat hij in 2014 met darten begon een rugby professional bij onder meer South Wales Scorpions.

Back To Top