Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ronde 3 Premier League Darts met Joe Cullen – Michael van Gerwen

Price en Van Gerwen winnaars Players Championship

Michael van Gerwen speelt donderdag bij de derde speelavond van de Premier League Darts 2022 tegen Joe Cullen. Na twee rondes staat Mighty Mike vierde. Aan het einde van de rit, na 16 mini-toernooien, gaat de top vier door naar de play-offs.

Cullen staat momenteel derde in het klassement maar volgens de bookmakers gaat hij die plaats verliezen. MvG wordt met afstand neergezet als favoriet voor de winst:

Een voorspelling doen?

Joe Cullen Premier League Darts waardig

Joe Cullen was de laatste toevoeging aan het deelnemersveld van deze editie van de Premier League Darts. De PDC-organisatie heeft geen spijt van die keus. Rockstar is momenteel de grote ster van het circuit. Afgelopen weekend won hij namelijk eventjes twee vloertoernooien achter elkaar; Players Championship 3 en 4. Het komt bovenop zijn eerste PDC-major ooit, de Masters in januari 2022.

Piekperiode

De 32-jarige Engelsman geniet met volle teugen van het huidige succes. “Het is alsof ik op een golf surf. Ik weet dat bij alle darters zo’n piekperiode ook weer over gaat. Het maakt niet uit wie je bent. Dus nu het zo lekker gaat geniet ik daar volop van. Ook bewijs ik dat ik heus wel thuishoor in de Premier League, wat sommigen betwijfelden.”

Winnaar Joe Cullen – Michael van Gerwen tegen Price of Smith

De winnaar van de clash tussen Mighty Mike en Cullen speelt in de halve finale tegen of Michael Smith, of Gerwyn Price. Smith, de verliezend finalist op het WK Darts, is de enige deelnemer die nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Price, de wereldkampioen van 2021, is ook nog niet helemaal op stoom. The Iceman heeft het laagste finishpercentage tot nu toe, 30 procent.

Consistentie belangrijkst

Michael van Gerwen schopte het in het weekend bij Players Championship 3 tot de halve finale en sneuvelde bij PC4 in de tweede ronde tegen Cameron Menzies. Weer geen toernooizege dus, al laat de Brabander echt geen verkeerde cijfers zien. Zijn PC-gemiddelde is 98,8, het vierde beste moyenne. Maar gemiddeldes, zo wordt hier en door anderen keer op keer benadrukt, zeggen totaal niet alles. Consistentie, daar gaat het om: beter 10 legs van 100 gemiddeld gooien, dan 5 van 90 en 5 van 110 (wat ook 100 gemiddeld is).

Programma Premier League Darts ronde 3

Michael Smith – Gerwyn Price
Joe Cullen – Michael van Gerwen
Gary Anderson – Peter Wright
James Wade – Jonny Clayton

Zie het speelschema Premier League Darts voor het volledige programma van dit seizoen en alle uitslagen.

Back To Top