Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Series Darts Finals: titel voor Dimitri Van den Bergh?

World Series Darts Finals: titel voor Dimitri Van den Bergh?

Morgen, vrijdag 16 september 2022, gaan de World Series of Darts Finals van start in de AFAS Live te Amsterdam. In de eerste ronde komen Nederlanders Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Danny Noppert in actie. Zaterdag zien we Michael van Gerwen en Dimitri Van den Bergh aan de oche. De Belg is onze favoriet voor de titel.

Verder in dit artikel meer over het World Grand Prix deelnemersveld dat al aardig vorm begint te krijgen!

Favorieten World Series Darts Finals 2022

24 spelers doen mee aan de World Series of Darts Finals. Het is een mix van geplaatste, geïnviteerde en gekwalificeerde deelnemers. De geplaatste spelers (Dimitri Van den Bergh, Gerwyn Price, Michael Smith, Michael van Gerwen, Jonny Clayton, James Wade, Joe Cullen en Gary Anderson) verschijnen zaterdag in de tweede ronde op het toneel.

Dimitri Van den Bergh

Bij de darts bookmakers zijn Gerwyn Price en Michael van Gerwen favoriet, wij zien goede kansen voor Dancing Dimi. De Belg won dit seizoen twee van de zes World Series toernooien en was afgelopen weekend nog finalist in Euro Tour event 11.

Kortom, Van den Bergh is in vorm en zou gezien de loting de tweede ronde met gemak moeten kunnen overleven. Bij Unibet kun je vooraf en tijdens de WSOD tientallen darts voorspellingen doen, ook live tijdens de wedstrijden.

Programma World Series Darts Finals

(1) Dimitri Van den Bergh – Danny Baggish/Ryan Joyce
(8) Gary Anderson – Haupai Puha/Dirk van Duijvenbode
(4) Michael van Gerwen – Gordon Mathers/Damon Heta
(5) Jonny Clayton – Simon Whitlock/Danny Noppert
(2) Gerwyn Price – Matt Campbell/Vincent van der Voort
(7) Joe Cullen – Jamie Hughes/Dave Chisnall
(3) Michael Smith – Fallon Sherrock/Peter Wright
(6) James Wade – Leonard Gates/Devon Petersen

Zie hier het volledige speelschema World Series of Darts. De eerste ronde start op vrijdag 16 september om 19.00 uur, de finale wordt zondagavond gespeeld.

Deelnemers World Grand Prix 2022

Ondertussen krijgt het deelnemersveld van de World Grand Prix ook steeds meer vorm. Na de German Darts Open (ET11) van afgelopen weekend is er nog 1 event te gaan tot de kwalificatie cut-off. En dat is de Belgian Darts Open in Wieze volgende week.

32 spelers

Een paar spelers maken nog kans om deel te nemen aan het dubbel-start toernooi in Leicester. Voor het toernooi kwalificeert zich de top 16 van de Order of Merit (waarvan de top 8 geplaatste spelers zijn), de overige 16 World Grand Prix deelnemers zijn Pro Tour Order of Merit Darts qualifiers.

Vincent van der Voort maakt nog kans op deelname

Op het moment van schrijven zijn begin oktober dezelfde 32 darters die meededen aan de World Matchplay present in Leicester. Voor Vincent van der Voort wordt het spannend. Hij moet tijdens ET12 in Wieze minimaal de halve finales bereiken om nog enigszins
kans te kunnen maken op deelname.

World Grand Prix kwalificatie
Back To Top