Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts dinsdag: Raymond van Barneveld en debuut Jimmy Hendriks

WK Darts dinsdag: Raymond van Barneveld en debuut Jimmy Hendriks

Dinsdag worden er op het WK darts ‘slechts’ vier wedstrijden gespeeld. In het Alexandra Palace zien we twee Nederlanders voor de oche: Jimmy Hendriks en Barney.

Hendriks strijdt tegen Jamie Hughes om een plek in de tweede ronde. Raymond van Barneveld mocht als geplaatste speler de eerste ronde overslaan en speelt in de tweede tegen Ryan Meikle.

WK Darts debuut Jimmy Hendriks

Een middagsessie is er dinsdag niet. Ook in het Ally Pally kan het niet altijd feest zijn. Dan moet Jimmy Hendriks daar in de avond maar voor zorgen!

De 28-jarige ‘The Captain’ uit Heemskerk debuteert op het PDC World Darts Championship. Hij verdiende een WK ticket door op het allerlaatste moment toe te slaan; tijdens de West-Europe Qualifier versloeg hij Max Hopp in de finale met 7-2.

Begin dit jaar pakte Hendriks voor de tweede keer in zijn carrière een PDC-tourkaart bij de kwalificatieschool.

WK over en uit na ronde 1?

Hendriks reist af naar Londen met het gevoel dat ‘het een mager jaar is geweest’, zo zegt hij tegen het Noord-Hollands Dagblad. “Ik heb onder meer een partij gewonnen met een gemiddelde van 110 en een negendarter gegooid. Daarnaast heb ik toernooien op de Euro Tour gehaald, maar echte hoogtepunten ontbreken.”

Helaas is niet erg waarschijnlijk dat we The Captain in de tweede ronde terugzien. Jamie Hughes is bij bookmaker https://www.wkdarts.nl/wedden-op-darten/darts-bookmakers favoriet voor de winst.

Ook Fallon Sherrock is er op het WK darts bij

Na Hendriks komt The Queen of the Palace in actie. Fallon Sherrock dus, die trouwens niet over een PDC-tourcard beschikt en vooral in de Women’s Series speelt.

Op basis van haar plaats op de Order of Merit bij de vrouwen had Sherrock geen recht op een WK darts ticket. De PDC vond echter dat Sherrock toch ook een plek verdiende en liet haar alsnog toe.

Ricky Evans

Sherrocks tegenstander is ‘Rapid’ Ricky Evans. Hij gooit dus snel. De vraag is of dat ook nu lukt. Het publiek zal op de hand van Fallon Sherrock zijn en die respons vanuit de zaal kan af en toe voor vertragingen zorgen.

Overigens, de partner van Sherrock, Cameron Menzies, is er op het World Darts Championship ook bij en speelt donderdag tegen Vincent van der Voort.

Raymond van Barneveld in tweede ronde

Raymond van Barneveld is de hekkensluiter van de dinsdag. De winnaar van het WK darts in 2006 treft Ryan Meikle. De Brit moest al een rondje spelen en won toen van Lisa Ashton met 3-2. Zijn gemiddelde kwam uit op 91,88. Met uitgooien deed hij het heel aardig: 13 uit 29 (45 procent).

Programma WK darten 20 december

Hieronder de vier wedstrijden van dinsdag. Zie het speelschema WK darts voor het volledige programma en alle uitslagen.

Jim Williams v Sebastian Bialecki (R1)
Jamie Hughes v Jimmy Hendriks (R1)
Ricky Evans v Fallon Sherrock (R1)
Raymond van Barneveld v Ryan Meikle (R2)

Back To Top