Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

4 Nederlanders maandag op het WK darten: The Mullet en meer

4 Nederlanders maandag op het WK darten: The Mullet en meer

WK Darts 2023, dag 5 | Maandag zien we op het World Darts Championship in Londen vier Nederlanders aan de oche verschijnen. Danny Jansen treft Paolo Nebdrida en ook in de middagsessie neemt Niels Zonneveld het op tegen Lewy Williams. De avondsessie wordt afgetrapt door Geert Nentjes, die de Amerikaan Leonard Gates moet verslaan.

In de laatste eerste ronde partij van de avond neemt Danny van Trijp het op tegen good old Steve Beaton.

WK darts dag 5: Danny Jansen door naar ronde 2?

Het zijn allemaal niet de bekendste namen en de kans is klein dat een van die zes in pakweg de kwartfinale van het WK nog in het toernooi zit. De 20-jarige Jansen heeft wel snel naam gemaakt. Hij won eerder dit jaar Players Championship 9 en heeft een van de leukere nicknames op de PDC-tour: The Mullet. Dat vanwege het matje (lange haar) in zijn nek.

Weet Jansen te winnen van Nebrida, dan treft hij donderdag in de tweede ronde Krzysztof Ratajski.

Wat mindere periode Jose de Sousa

Jose de Sousa was een van de sterkere darters in de coronaperiode. The Special One won de Grand Slam of Darts in 2020, was finalist bij de Premier League Darts in 2021 en was begin dit jaar halvefinalist bij de Masters.

Misschien is spelen voor lege zalen zijn ding, want de laatste maanden, nu er weer publiek present is, gaat het minder met de Portugees. Zijn gemiddelde was vorig jaar 97 en nu 94, terwijl zijn inkomsten uit prijzengeld bijna zijn gehalveerd.

Eerste match oud-kampioen Gerwyn Price

Ook bij Gerwyn Price, winnaar van het WK darts in 2021, is er een terugvalletje, van 99 gemiddeld in 2021 naar 97 gemiddeld tot nu toe in 2022. Dat is het vijfde hoogste gemiddelde van het jaar.

In de eerste helft van het jaar kampte Price met een handblessure, terwijl hij vanaf september weer wat prijsjes oppakte, zoals de World Series of Darts Finals en Players Championship 29. The Iceman sluit de maandagavond af met een pot tegen de winnaar van Woodhouse versus Omelchenko.

WK programma maandag 19 december

Hieronder de partijen van maandag. Zie het speelschema WK darts voor het volledige schema en alle uitslagen.

Middagsessie, vanaf 13.30 uur
Andrew Gilding v Robert Owen (R1)
Danny Jansen v Paolo Nebrida (R1)
Niels Zonneveld v Lewy Williams (R1)
Jose de Sousa v Simon Whitlock (R2)

Avondsessie, vanaf 20.00 uur
Geert Nentjes v Leonard Gates (R1)
Ritchie Edhouse v David Cameron (R1)
Steve Beaton v Danny van Trijp (R1)
Gerwyn Price v Woodhouse/Omelchenko (R2)

Back To Top