Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Voor Michael van Gerwen begint het WK darts woensdag

Voor Michael van Gerwen begint het WK darts woensdag

Wereldkampioenschap darts 2023 | Woensdag speelt Martijn Kleermaker tegen Xicheng Han in de middagsessie. Michael van Gerwen zien we terug in de avondsessie, tegen Lewy Williams. Zie het speelschema WK darts voor het volledige programma en meer.

Callyn Rydz – Josh Rock WK darts

Andere interessante darters die morgen in het Alexandra Palace aan de oche verschijnen zijn Callyn Rydz en Josh Rock. Ze spelen in de derde pot van de middagsessie, die om 13.30 uur begint.

Rydz (24) is een van de jongere darters in de top 25 van de wereld. Vorig jaar schopte hij het op het WK tot de kwartfinale. Hij versloeg onder meer Nathan Aspinall en maakte het Peter Wright, de latere kampioen, zeer lastig.

Rocky bestormd de Order of Merit

Josh Rock (21) veroverde pas begin dit jaar zijn PDC-tourcard en staat nu al 47e op de darts ranglijst. Daar moet je bij bedenken dat die lijst is opgesteld op basis van het prijzengeld dat in de afgelopen twee jaar is verdiend. Hij kan dus letterlijk alleen nog maar stijgen in 2023.

Frisse wind gaat op den duur stinken

De Noord-Ier zien we nu nog als een aangename frisse wind, maar geleidelijk beginnen er ook al wat signalen te komen dat deze speler eigenschappen bezit die ons later tegen kunnen gaan staan.

Josh Rock is erg overtuigd van zijn kunnen, is niet cameraschuw en riep al maanden terug dat hij naar Londen kwam om het World Darts Championship te winnen. Allemaal niks mis mee, maar er staan nu al genoeg dartsfans klaar die hem willen bestempelen als ‘arrogant’.

Martijn Kleermaker en Michael van Gerwen

Kleermaker treft dus Han, over wie we weinig weten. Hij kreeg een WK-ticket in de schoot geworpen nadat hij de finale van de PDC China Premier League verloor, maar winnaar Xiaochen Zong besloot dat hij niet mee wilde doen in het Ally Pally.

Drievoudig WK darts winnaar Michael van Gerwen neemt het op tegen Lewy Williams. Die rekende maandag met 3-0 af met Niels Zonneveld. Zijn gemiddelde was 92,8. De 20-jarige Prince of Wales staat 70e op de Order of Merit.

WK darts voorspellingen 2023

Michael van Gerwen is bij de bookmakers dé favoriet om het toernooi te winnen. Gokken op een titel voor de Nederlander levert op het moment van schrijven een riante odd op bij een goede voorspelling.

MvG is woensdag dik favoriet tegen Williams. Weet hij die match inderdaad te winnen dan wacht woensdag 28 december de winnaar van de wedstrijd Mensur Suljovic vs Mike De Decker. Die partij belooft spannend te worden!

Back To Top