Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts: MvG weer tegen The Machine

Premier League Darts: MvG weer tegen The Machine

Vandaag, donderdag 28 april, wordt de Premier League of Darts gehouden in de 3Arena te Dublin, Ierland. Daar is het tijd voor de twaalfde speelronde van de competitie. Michael van Gerwen opent de avond in de kwartfinale tegen James Wade. Alweer ja.

Een voorspelling doen?

Premier League Darts 12 Dublin

Want hoe vaak kwamen deze twee de afgelopen weken tegen? Op de achtste speelavond troffen Mighty Mike en The Machine elkaar in Birmingham. Op de negende speelavond speelden ze tegen elkaar in de Premier League Darts finale te Leeds en vorige week was het raak in de halve finale te Aberdeen.

Terug naar oude Premier League format?

Het werpt de vraag op of de nieuwe opzet van de PLD wel zo aantrekkelijk is. Tot vorig jaar was er elke avond gewoon één speelronde, nu zijn er mini-toernooien met een kwartfinale, halve finale en eindstrijd. Het logische gevolg is meer potjes, en aangezien er maar acht deelnemers zijn, zien we steeds vaker dezelfde confrontaties.

Het wordt steeds minder speciaal om twee toppers tegenover elkaar te zien. Gerwyn Price zei deze week in een interview met Online Darts ronduit dat hij wil dat de PDC het oude format van stal houdt. Het darts programma is nu propvol, de glans van topwedstrijden dreigt te verdwijnen als er daarvan te veel zijn. Elke week Ajax tegen Feyenoord, daar moet je ook niet aan denken.

Michael van Gerwen heeft kans op revanche

Van Gerwen is vorige week verdrongen van de koppositie. Jonny Clayton versloeg hem in de finale en wipte over de Brabander heen in de stand. Van Gerwen was ontevreden door het optreden van master caller Russ Bray. Die zei telkens ‘thank you’ net op het moment dat Van Gerwen wilde gooien in een poging om geluiden uit de zaal tegen te gaan. Van Gerwen vond die omroepen veel storender dan die geluiden. Het haalde hem uit zijn spel.

Ditmaal kan hij Clayton weer in de eindstrijd tegenkomen. Verslaat hij Wade, dan wacht de winnaar van Gerwyn Price tegen Joe Cullen. Price worstelt momenteel met zijn lichaam, vorm en motivatie, dus Cullen lijkt waarschijnlijker.

Wedstrijden Premier League Darts 28 april

Kwartfinales

James Wade – Michael van Gerwen
Gerwyn Price – Joe Cullen
Michael Smith – Gary Anderson
Jonny Clayton – Peter Wright

Halve finales

Wade/Gerwen – Price/Cullen
Smith/Anderson – Clayton/Wright

Zie wedden op darten voor de favorieten en info over hoe je voorspellingen kan doen.

Back To Top