Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Mensur Suljovic verdedigt titel op German Darts Masters 2019

Mensur Suljovic verdedigt titel op German Darts Masters 2019 | Getty

German Darts Masters. De World Series doet dit weekend Duitsland aan en er wordt er gedart in Gelsenkirchen, net over de grens bij Limburg. Raymond van Barneveld start tegen Gabriel Clemens en Michael van Gerwen neemt het op tegen Martin Schindler in zijn eerste partij op vrijdag in de Lanxess Arena.

3de keer German Darts Masters op World Series

Het is de derde keer dat de German Darts Masters worden gehouden sinds het toernooi in 2017 werd toegevoegd aan de World Series. Behalve acht spelers die uit de reguliere top van de PDC afkomstig zijn, doen er acht spelers uit Duitsland mee, waaronder bekendere namen als Max Hopp en Martin Schindler.

Mensur Suljovic titelverdediger

Afgelopen jaar eiste de Oostenrijker Mensur Suljovic de titel op na een 8-2 overwinning op de Belg Dimitri Van den Bergh. Suljovic speelt zijn eerste partij tegen zijn in Duitsland woonachtige landgenoot Maik Langendorf. Als hij wint is de kans groot dat hij op zaterdag Michael van Gerwen tegenkomt in de kwartfinale.

Michael van Gerwen – Martin Schindler

Van Gerwen treft in de eerste ronde de 22-jarige Martin Schindler, de nummer 53 van de PDC Order of Merit en winnaar van de PDC Development Tour in 2017 en 2018. Hij won verder nog geen grote toernooien. Dat wil niet zeggen dat het een makkie wordt voor Van Gerwen want in Las Vegas ging hij ook onderuit tegen een ‘mindere’ speler.

Tegen Schindler speelde hij overigens wel eerder, want in 2017 kwam MvG hem voor het eerste tegen, in de kwartfinales van de PDC World Cup of Darts, waar de Duitser verloor van team Van Gerwen/Van Barneveld. In totaal speelden ze zes keer tegen elkaar en de laatste keer, tijdens de PDPA Players Championship Ireland in september vorig jaar, won Schindler met 6-5.

Raymond van Barneveld – Gabriel Clemens

Raymond van Barneveld speelt tegen Gabriel Clemens. Zij kwamen elkaar nooit eerder tegen. Clemens was de winnaar van de PDC Tour Card European Qualifying School in 2018 en kwam in 2017 tot de halve finale van de World Masters. Een talent in de dop en inmiddels de nummer 56 van de PDC.

Routinier Barney zal moeten knokken om te overleven. Als dat lukt speelt hij mogelijk tegen Rob Cross in de kwartfinale van de German Darts Masters op zaterdag. Cross neemt het vrijdag eerst op tegen Max Hopp, de beste troef van gastland Duitsland.

Favorieten German Darts Masters

Wedden op darten? Van Gerwen noteert bij de bookmakers 1.10 tegen Schindler. Ook is hij favoriet (quotering 2.10) om de titel over te nemen van Suljovic. Gary Anderson en Rob Cross noteren elk 7.00 en Wade 10.00.

Barney is geen favoriet om zijn eerste German Darts Masters-duel te winnen, met odds van 1.95 tegenover de notering van 1.85 voor Clemens. Voor de eindzege en nog één laatste klapper noteert Barney 51.00.

Programma German Darts Masters

Vrijdag 12 juli – eerste Ronde (20:00 uur)
James Wade v Kevin Munch
Gary Anderson v Nico Kurz
Daryl Gurney v Christian Bunse
Peter Wright v Robert Marijanovic
Raymond van Barneveld v Gabriel Clemens
Mensur Suljovic v Maik Langendorf
Michael van Gerwen v Martin Schindler
Rob Cross v Max Hopp

Zaterdag 13 juli – kwartfinales (20:00 uur)
Wright/Marijanovic v Anderson/Kurz
Gurney/Bunse v Wade/Munch
Van Gerwen/Schindler v Suljovic/Langendorf
Cross/Hopp v Van Barneveld/Clemens

Halve Finales
Wright/Marijanovic/Anderson/Kurz v Gurney/Bunse/Wade/Munch
Van Gerwen/Schindler/Suljovic/Langendorf v Cross/Hopp/Van Barneveld/Clemens

Finale

Back To Top