Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

US Darts Masters: Van Gerwen tegen Young en Anderson tegen Milk

Gary Anderson US Darts Masters | Getty

Vandaag start de US Darts Masters en de loting is bekend. Michael van Gerwen neemt het in de eerste ronde van het toernooi in Las Vegas op tegen de Amerikaan Darin Young. Titelverdediger Gary Anderson neemt het op tegen Elliott Milk.

Vroege start US Darts Masters

In de eerste ronde van de US Darts Masters nemen acht toppers van de ‘Europese’ PDC het op tegen acht Amerikaanse topdarters. De wedstrijden worden gespeeld in de Mandalay Bay in Las Vegas. Voor dartsbegrippen staan de spelers al vroeg op de vloer en dat kan even wennen zijn voor sommige spelers. Om twaalf uur ’s middags start de eerste wedstrijd. In Nederland is het dan al negen uur ’s avonds. Het is de achttiende keer dat er in Las Vegas wordt gespeeld in de World Series darts en er waren nog nooit zoveel aanmeldingen als dit jaar. Ook in de VS zit de dartsport in de lift.

Voor de PDC hebben Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Daryl Gurney, Michael Smith, Rob Cross, Gary Anderson, Peter Wright en natuurlijk onze eigen Michael van Gerwen zich geplaatst voor de eerste ronde. Morgen vinden de kwartfinale, halve finale en het sluitstuk plaats.

Michael van Gerwen – Darin Young

Van Gerwen speelt tegen Darin Young, die de bijnaam Big Daddy draagt. Hij is linkshandig, speelde tot vorig jaar bij de PDC en keerde toen weer terug naar de BDO. Zijn huidige ranking daar is nummer 84. Hij behaalde in zijn lange loopbaan veel titels, maar allemaal binnen de VS, waaronder ook soft-tiptoernooien. Zijn laatste grote succes dateert uit 2016 toen hij de Virginia Beach Dart Classic won.

Young kwam Van Gerwen twee keer eerder tegen op de vloer – en verloor beide wedstrijden. De eerste keer was in 2008 tijdens het PDC Wereldkampioenschap waar MvG met 3-1 won, en de laatste keer was in 2017, tijdens de PDC World Cup of Darts waar ze elkaar bij de laatste 16 tijdens een ‘Sub Match’ tegenkwamen en Van Gerwen met 4-2 won.

Ook North American Championship vandaag

Voor Young wordt het een druk dagje, want nadat hij tegen wereldheerser Van Gerwen heeft gespeeld, mag hij ’s avonds ook nog eens aantreden voor de kwartfinale van het North American Championship dat gelijktijdig met de PDC World Series wordt gespeeld. Dat laatste toernooi is overigens via de Facebookpagina van de PDC te volgen.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Gary Anderson – Elliot Milk

Elliot Milk is de eerste tegenstander van Gary Anderson. Hij neemt het als winnaar van de qualifier in de eerste ronde van de US Darts Masters op tegen de titelverdedigende Flying Scotsman. Milk is geen onbekende binnen het Amerikaanse dartscircuit. Ook hij draait al zeker 10 jaar mee en is nog altijd regelmatig in de laatste fase van een toernooi te vinden, hoewel hij slechts drie titels op zijn naam schreef. Zijn laatste titel dateert alweer uit 2015 toen hij de ADO Air Capital Open won.

Voor Anderson is hij op grond van zijn successen geen tegenstander van betekenis. Maar dat wil niet zeggen dat hij Anderson kan verrassen, want de mannen troffen elkaar nooit eerder.

Wedden op US Darts Masters 2019

Dat het darten in de VS niet het niveau haalt van Europa, blijkt wel uit de odds bij bookmaker Mr Green. Darin Young noteert 21.00 voor een overwinning op Van Gerwen (1.01 – als je een euro inzet maak je dus precies één cent winst) en Elliot Milk noteert 13.00 voor winst op Gary Anderson (1.03).

Van de Amerikanen noteert Jeff Smith de scherpste odds, 6.50 voor winst op Peter Wright (1.14). Van Gerwen is met 2.00 favoriet voor de titel, terwijl titelverdediger Anderson 6.50 noteert en Rob Cross het met 10.00 moet doen.

Programma  US Darts Masters

Eerste Ronde
Donderdag 4 juli 2019 (12:00 uur plaatselijke tijd – 21:00 uur Nederlandse tijd)
Gerwyn Price – Gary Mawson
Nathan Aspinall – Shawn Brenneman
Daryl Gurney – Daniel Baggish
Michael Smith – Jim Long
Rob Cross – Leonard Gates
Gary Anderson – Elliot Milk
Peter Wright – Jeff Smith
Michael van Gerwen – Darin Young

Back To Top