Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price nog nummer 1 na winnen European Tour Riesa

Gerwyn Price nog nummer 1 na winnen European Tour Riesa

Het zal erom spannen of de droom van Peter Wright om ‘s werelds nummer 1 te de komende weken bewaarheid wordt. De strijd om de koppositie van de Order of Merit zou nog wel eens het jaar kunnen doorgaan.

Hé psst, denk je er nog aan? Vandaag is de laatste dag van de Viaplay aanbieding. Een abonnement is bijna onmisbaar als je na morgen live darts wilt blijven kijken…

Live darts kijken bij Viaplay

Gerwyn Price winnaar European Tour 1

Gisteren wist Gerwyn Price in ieder geval nog te beletten dat Snakebite het stokje overnam. In de finale van de International Darts Open in Riesa (ET1) versloeg de huidige nummer 1 de wereldkampioen darts met 8-4. The Iceman pakte met het winnen van het eerste European Tour event van het jaar behalve de titel, ook de 25.000 Pond die er voor de winnaar klaarlag. Peter Wright kreeg als runner up 10.000 Pond.

The Iceman in prima vorm

Na zijn twee (!) negendarters in de Premier League Darts van bijna twee weken geleden, blijkt Price nog steeds in prima vorm te zijn. Op weg naar zijn titel van gisteren versloeg hij respectievelijk Ritchie Edhouse (6-3), Damon Heta (6-2), Danny Noppert (6-4), Nathan Aspinall (7-3) en dus uiteindelijk Peter Wright met 8-4.

“Ik stond behoorlijk onder druk in de finale wetende dat de nummer 1 positie op het spel stond”, zei Gerwyn Price na afloop. “Ik ben erg trots op mezelf”. Price bedankte het Duitse publiek in de Sachsenarena voor het supporten van beide finalisten. Aanstaande donderdag treft Price Wright tijdens Premier League Darts 4 in Exeter.

De hoogtijdagen van Michael van Gerwen voorbij?

Sinds 2017, toen Michael van Gerwen in het bezit was van zeven tv titels en met een verschil van meer dan 1 miljoen prijzengeld de nummer twee (Gary Anderson) achter zich hield, is het niet meer zo close geweest. Nu is het verschil op de Order of Merit tussen de nummer 1 en 2 een schamele 6250,=

Price is dus vooralsnog nog de beste darter van de wereld. De volgende uitdaging staat alweer te wachten want aanstaand weekend vindt de UK Open plaats. Zien we na volgend weekend een nieuwe nummer 1?

Een voorspelling doen?

Back To Top