Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Bel-Ned finale tijdens New South Wales Darts Masters?

Bel-Ned finale tijdens New South Wales Darts Masters?

Van vrijdag 19 tot en met zaterdag 20 augustus wordt de New South Wales Darts Masters gehouden. Het is alweer een evenement in het kader van de PDC World Series, een reeks demonstratietoernooien buiten Engeland, met als doel de dartsport te promoten. Check darts bookmakers voor de beste wedkantoren voor dit event.

New South Wales Darts Masters 2022

Het is het vijfde World Series of Darts evenement van 2022 en de tweede die in Australië plaatsvindt. Vorige week was de Queensland Darts Masters, die werd gewonnen door Michael van Gerwen. De New South Wales Darts Masters worden gehouden in het WIN Entertainment Centre in Wollongong.

Deelnemers NS Wales Darts Masters

Het format van deze reeks toernooien is dat de dartsbond PDC acht aansprekende namen uitkiest en die koppelt aan acht regionale spelers. De acht PDC-darters zijn ditmaal Dimitri Van den Bergh, Michael van Gerwen, Michael Smith, Gerwyn Price, James Wade, Fallon Sherrock, Joe Cullen en Jonny Clayton.

Haupai Puha verrast

De acht Australische en Nieuw-Zeelandse spelers zijn Damon Heta, Simon Whitlock, Gordon Mathers, Dave Marland, Koha Kokiri, Raymond O’Donnell, Mal Cuming en Haupai Puha. Laatstgenoemde schakelde vorige week Jonny Clayton uit, terwijl hij niet eens beschikt over een PDC-tourkaart!

Finale Dimitri Van den Bergh – Michael van Gerwen?

Michael van Gerwen is als tweede geplaatst hier, op basis van de vorige World Series-bijeenkomsten, en kan daardoor pas in de finale de als eerste geplaatste Dimitri Van den Bergh ontmoeten. Gerwyn Price zit ook in de andere helft van het speelschema, Michael Smith is als derde geplaatst en zit in de helft van Mighty Mike.

Format en prijzengeld

De eerste ronde en kwartfinale gaat om best of 11 legs, de halve finale is best of 13 en de eindstrijd best of 15 legs. De winnaar krijgt 20.000 pond, die niet worden opgeteld bij het totaal op de PDC Order of Merit, want invitatietoernooien tellen niet mee voor de wereldranglijst.

World Series Darts Finals

Ook het weekend hierop is er weer een World Series-toernooi, te weten de New Zealand Darts Masters. Daarna vindt midden september de finale plaats, waar op het World Series Darts Finals speelschema plek is voor liefst 24 spelers. Van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort hebben zich daarvoor al geplaatst. Er zijn nog maar twee tickets beschikbaar. Na deze Australische tour gaat de PDC die twee aanwijzen.

Back To Top