Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Queensland Darts Masters start met MvG als favoriet

Queensland Darts Masters start met MvG als favoriet

World Series of Darts | Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus vindt de PalmerBet Queensland Darts Masters plaats waarbij Michael van Gerwen is voor de titel.

Voor de winnaar ligt 20.000 pond klaar en in totaal wordt er 60.000 pond uitgedeeld. Die bedragen tellen niet mee voor de PDC Order of Merit, want dit is een invitatietoernooi.

Queensland Darts Masters 2022

Welke spelers zijn dan uitgenodigd in het Townsville Entertainment and Convention Centre in Townsville, in het noordoosten van Australië? Deze acht toppers van de PDC:

1. Dimitri van den Bergh
2. Michael Smith
3. James Wade
4. Michael van Gerwen
5. Gerwyn Price
6. Fallon Sherrock
7. Jonny Clayton
8. Joe Cullen

En zij worden in de kwartfinales gekoppeld aan acht regionale spelers:

Damon Heta
Simon Whitlock
Gordon Mathers
Bailey Marsh
Koha Kokiri
Dave Marland
Joe Comito
Haupai Puha

Het is de eerste van de drie World Series darttoernooien die down under worden gehouden. Hierna komt nog de New South Wales Darts Masters (19 en 20 augustus) en vervolgens de TAB New Zealand Darts Masters (26 en 27 augustus). Bij deze drie evenementen staat er een nieuwe prijs op het spel: de Kyle Anderson Memorial Trophy.

Strijd om Kyle Anderson Memorial Trophy

Dit worden de eerste PDC-toernooien in Australië sinds darter Kyle Anderson overleed. De speler uit Oceanië die tijdens deze drie World Series-bijeenkomsten het best presteert krijgt de trofee, die de vorm heeft van een boemerang. Die vorm staat ervoor dat mensen samenkomen, terwijl de kleurenpatronen verwijzen naar de aboriginal-afkomst van Anderson.

World Series of Darts Finals in september

De hele World Series-cyclus wordt afgesloten met de World Series of Darts Finals, die van 16 tot en met 18 september zijn in AFAS Live, Amsterdam. Daar draven 24 spelers op, waaronder de top 8 van de ranking die na de World Series-toernooien wordt opgemaakt. Momenteel staan Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode in die top acht, terwijl Danny Noppert en Vincent van der Voort zich via aparte kwalificatietoernooien plaatsten.

Gerwyn Price nummer 1 Order of Merit

Wat ranglijsten betreft: Gerwyn Price klom onlangs terug naar plek 1 van de Order of Merit Darts, die is gebaseerd op de laatste 24 maanden. Michael van Gerwen staat derde, Peter Wright tweede. Of Van Gerwen weer spoedig bovenaan komt te staan zal grotendeels afhangen van wat er gebeurt bij het komende WK Darts 2023, dat op 15 december 2022 begint.

Back To Top