Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts schema 2022 ingevuld: Gerwyn Price opent op dag 1

WK Darts schema 2022

Nadat de loting maandagavond al werd verricht, is het speelschema WK Darts 2022 gistermiddag door de PDC verder ingevuld.

Op dag 1 van het World Darts Championship komt de regerend wereldkampioen Gerwyn Price al in actie. Hij begint zijn avontuur tegen de winnaar van de eerste ronde partij Ritchie Edhouse / Lihao Wen. Op de openingsdag van het WK Darten zien we ook oudgediende Adrian Lewis aan de oche.

Programma WK Darts 2022 t/m ronde 2

Voor de kerstdagen worden alle eerste en tweede ronde wedstrijden afgerond. Negen dagen lang kun je op de meeste dagen zowel ’s middags als ’s avonds genieten vier partijen per sessie.

Opvallende deelnemers zijn onder meer Paul Lim (de 67-jarige legende uit Singapore die er voor de 26e keer bij is), Fallon Sherrock (de eerste vrouw die overwinningen op het PDC WK Darts boekte), Ted Evetts (de kersverse jeugdkampioen) en Fabian Schmutzler (het 16-jarige talent uit Duitsland).

Wanneer spelen de Nederlanders op het WK Darts?

Chris Landman en Ron Meulenkamp zijn de eerste Nederlanders die op het WK darten in actie komen. Tegenstander van laatstgenoemde is niemand minder dan Lisa Ashton.

Michael van Gerwen verschijnt zaterdag 18 december voor het eerst op het podium en Raymond van Barneveld maakt op maandag 20 december zijn rentree in Alexandra Palace.

Donderdag 16 december:
Scott Mitchell – Chris Landman
Ron Meulenkamp – Lisa Ashton

Vrijdag 17 december:
Jermaine Wattimena – Boris Koltsov

Zaterdag 18 december:
Michael van Gerwen – Barstow/Norman

Zondag 19 december:
Maik Kuivenhoven – Ky Smith
Martijn Kleermaker – John Michael

Maandag 20 december:
Raymond van Barneveld – Lourence Ilagan

Dinsdag 21 december:
Vincent van der Voort – Hunt/Krcmar

Woensdag 22 december:
Dirk van Duijvenbode – Wattimena/Koltsov

Donderdag 23 december:
Danny Noppert – Heaver/Jose Francisco Rodriguez

De Belgische darters spelen hun eerste wedstrijden op:

Dinsdag 21 december:
Dimitri vd Bergh – Hempel/Schindler

Woensdag 22 december:
Kim Huybrechts – Beaton/Sherrock

Het PDC WK gaat na de kerstdagen verder met ronde 3 en 4 (27 december t/m 30 december). Tussen 1 en 3 januari 2022 worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. Overlappend start overigens op 1 januari ook het WDF Lakeside WK Darts. Een nieuwe start voor het fameuze wereldkampioenschap in Frimley Green!

Back To Top