Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Winnaars Lakeside 2022, Dutch Darts Masters en meer

Winnaars Lakeside 2022, Dutch Darts Masters en meer dartsnieuws

Het Lakeside WDF World Championship 2022 is afgerond. Neil Duff en Beau Greaves zijn de winnaars van het officieuze WK Darts. Bradly Roes won het toernooi bij de jongens en Eleanor Cairns bij de meisjes.

Verder in dit artikel lees je wie de acht vertegenwoordigers van de PDC voor de World Series of Darts 2022 zijn, over de Dutch Darts Masters eind juni in Amsterdam, de Players Championship uitslagen van dit weekend en meer.

Een voorspelling doen?

Lakeside 2022 winnaars

Dit jaar stond Lakeside na twee jaar van afwezigheid weer eens op de dartskalender. Een week lang werd er gedart in Frimley Green. Aan het toernooi deden zes Nederlanders mee (Richard Veenstra, Ryan de Vreede, Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Marjolein Noijens en Priscilla Steenbergen) en namens België stonden Brian Raman, Andy Baetens, John Desreumaux en Mario Vandenbogaerde aan de oche.

Richard Veenstra kwam van de Nederlanders het verst, hij werd in de halve finales uitgeschakeld door de latere kampioen Neil Duff.

Haagse Bradly Roes wint jongenstoernooi

De 17-jarige Bradly Roes uit Den Haag heeft Lakeside bij de jongens gewonnen. In de finale was hij met 3-1 te sterk voor de Brit Charlie Large. Roes won in december nog het JDC Junior World Darts Championship. Een naam dus om de komende jaren in de gaten te houden!

In het meisjestoernooi was Eleanor Cairns met 2-0 de Duitse Wibke Riemann de baas. Beau Greaves, ook nog maar 18 jaar, won het damestoernooi. Ze won overtuigend met 4-0 van Kirsty Hutchinson.

Neil Duff won de spannende Lakeside finale met 6-5 van Thibault Tricole. Zie het Lakeside World Darts Championship speelschema voor alle uitslagen.

Dirk van Duijvenbode wint Players Championship 12

Voor de tweede keer heeft Dirk van Duijvenbode een Players Championship event gewonnen. De eerste keer was in 2021, afgelopen zaterdag voegde hij in Barnsley daar een tweede titel aan toe. Aubergenius versloeg in de finale Ryan Searle met 8-7 en pakte daarmee 12.000 pond. Op de Players Championship Order of Merit staat Van Duijvenbode nu elfde.

Op weg naar de titel versloeg Van Duijvenbode Premier League Darts toppers James Wade en Michael Smith. Verder vielen onder meer Danny Baggish en Simon Whitlock ten prooi aan de Nederlander. Sinds Dirk van Duijvenbode in 2019 de World Grand Prix finale wist te bereiken is zijn carrière op gang gekomen.

Nathan Aspinall won Players Championship 13 door in de finale Matt Campbell met 8-6 te verslaan. Alle uitslagen van afgelopen weekend vind je onderaan dit artikel.

Deelnemers World Series of Darts

De PDC heeft de acht WSOD deelnemers voor 2022 bevestigd. Regerend wereldkampioen Peter Wright, Michael van Gerwen, Gerwyn Price zijn Jonny Clayton, James Wade, Michael Smith, Dimitri Van den Bergh en Fallon Sherrock zijn tijdens de zes events van de partij.

Op de agenda staan de volgende masters gepland:

  • US Darts Masters 3 – 4 juni New York
  • Nordic Darts Masters 10 -11 juni Kopenhagen
  • Dutch Darts Masters 24 – 25 juni Amsterdam
  • Queensland Darts Masters 12 -13 augustus, Aus
  • NSW Darts Masters 19 -20 augustus, Wollongong
  • New Zealand Darts Masters 26 -27 augustus, Hamilton

De Series worden 16 -18 september met de Finals afgesloten in AFAS Live, Amsterdam.

Dutch Darts Masters 2022

Als laatste event werd afgelopen weekend de Dutch Darts Masters aan het World Series of Darts schema toegevoegd. Op 24 en 25 juni wordt er in de Ziggo Dome door de acht PDC toppers tegen acht Nederlandse talenten gestreden om de titel.

De Nederlanders die aan het toernooi mee mogen doen worden 31 mei duidelijk. De dan acht hoogstgeplaatste en nog niet gekwalificeerde Tour Card houders plaatsen zich voor het event. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode lijken daarbij te zijn.

Deelnemers European Tour events 6 en 7

Afgelopen vrijdag vonden de Tour Card Holders kwalificaties plaats voor European Tour events 6 en 7 die vanaf medio mei zullen plaatsvinden.

ET6 gekwalificeerden:

Nathan Aspinall, Jon Worsley, Martin Schindler, Rowby-John Rodriguez, John Henderson, Vincent van der Voort, Geert Nentjes, Martijn Kleermaker, Josh Rock, Ted Evetts, Dave Chisnall, Ricky Evans, Mickey Mansell, Florian Hempel, Ross Smith, Jose Justicia, Jeffrey de Zwaan, Martin Lukeman, Adrian Lewis, Brett Claydon, Scott Waites, Ritchie Edhouse, Gabriel Clemens, Jules van Dongen.

ET7 gekwalificeerden:

Ryan Meikle, Danny Jansen, Stephen Bunting, Martijn Kleermaker, Eddie Lovely, Radek Szganski, Martin Lukeman, Mickey Mansell, Jim Williams, Ryan Joyce, Danny Noppert, Nathan Rafferty, Niels Zonneveld, Joe Murnan, Kim Huybrechts, Rowby-John Rodriguez, Adrian Lewis, Andrew Gilding, Callan Rydz, John Michael, Adam Gawlas, Luke Woodhouse, Madars Razma, Ron Meulenkamp.

Een voorspelling doen?

Uitslagen Players Championship

PC 12, 9 april 2022

Laatste 16
Gordon Mathers 6-5 Gerwyn Price
Michael Smith 6-5 Keegan Brown
Simon Whitlock 6-5 Jose de Sousa
Dirk van Duijvenbode 6-2 Florian Hempel
Jonny Clayton 6-2 Scott Waites
Damon Heta 6-1 Joe Cullen
Jose Justicia 6-5 Stephen Bunting
Ryan Searle 6-5 Luke Humphries

Kwartfinales
Michael Smith 6-3 Gordon Mathers
Dirk van Duijvenbode 6-0 Simon Whitlock
Damon Heta 6-3 Jonny Clayton
Ryan Searle 6-5 Jose Justicia

Halve finales
Dirk van Duijvenbode 7-2 Michael Smith
Ryan Searle 7-2 Damon Heta

Finale
Dirk van Duijvenbode 8-7 Ryan Searle

PC 13, 10 april 2022

Laatste 16
Martin Lukeman 6-5 Jake Jones
Gabriel Clemens 6-2 John Henderson
Matt Campbell 6-4 Peter Hudson
Martijn Kleermaker 6-4 Jonny Clayton
Brendan Dolan 6-5 Adam Gawlas
Scott Waites 6-2 Mickey Mansell
Nathan Aspinall 6-1 Scott Mitchell
Rob Cross 6-0 Kim Huybrechts

Kwartfinales
Gabriel Clemens 6-4 Martin Lukeman
Matt Campbell 6-3 Martijn Kleermaker
Brendan Dolan 6-1 Scott Waites
Nathan Aspinall 6-3 Rob Cross

Halve finales
Matt Campbell 7-2 Gabriel Clemens
Nathan Aspinall 7-3 Brendan Dolan

Finale
Nathan Aspinall 8-6 Matt Campbell

Back To Top