Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ronde 13 Premier League Darts live: Michael van Gerwen – Joe Cullen

Loting en speelschema Hungarian Darts Trophy 2022

De dertiende speelavond van de Premier League Darts vindt plaats in Glasgow. Schotland dus, wat het passend maakt dat de avond wordt geopend door de twee Schotse deelnemers: Peter Wright tegen Gary Anderson. Michael van Gerwen treft in de laatste kwartfinale Joe Cullen.

Tip: leden van Bet365 kijken gratis live streaming darts en heel wat andere sporten, een duur abonnement is dus niet altijd nodig om darts te kunnen zien.

Premier League Darts 13 Glasgow

Na twaalf van de zestien avondjes staat Mighty Mike op plek twee, achter Clayton. Beide heren wonnen drie mini-toernooien. De enige deelnemer van de acht die nog geen enkele speelavond op zijn naam schreef, is Michael Smith, de verliezend finalist in de finale van het World Darts Championship eerder dit jaar.

Strijd om de laatste play-offs plaats

Clayton, Van Gerwen en Wade lijken min of meer zeker van een plek bij de laatste vier, de play-offs dus. Het vierde ticket wordt een strijd tussen Wright, Cullen en Price. Wright heeft 20 punten, vijf meer dan Cullen, en staat er in die zin dus wiskundig beter voor. Ook werd de huidige wereldkampioen in maar twee van de vorige zeven speelavonden direct in de kwartfinale uitgeschakeld. Dat overkwam Cullen bij drie van de vorige vier bijeenkomsten.

Premier League Darts klassement
Afb: PDC

Clayton zit Michael van Gerwen op de hielen

Michael van Gerwen overleefde bij twee van de vorige drie Premier League Darts rondes de kwartfinales niet. Maar daar zijn verzachtende omstandigheden voor aan te voeren. Tegen Wade, die vorige week de speelavond won, werd het nipt 6-5, terwijl de Brabander een hoger gemiddelde had. En afgelopen weekend won MvG nog een Euro Tour-evenement in Oostenrijk.

Clayton bereikte drie van de vijf vorige finales en de Welshman zit Van Gerwen ook op de hielen wat betreft het hoogste toernooigemiddelde. Van Gerwen staat op 99,83 en Clayton op 98,7. Qua finishpercentage moeten ze Wade nog voor laten gaan, met 44 procent.

Na drie weken in Ierland en Schotland keert de competitie volgende week terug in Engeland, waar drie rondes op het Premier League Darts speelschema staan. De grote finale is op 13 juni en dan is Berlijn het strijdtoneel, in plaats van de traditionele afsluiter in Londen.

Wedstrijden Premier League Darts 5 mei

Kwartfinales

Peter Wright – Gary Anderson
Jonny Clayton – James Wade
Gerwyn Price – Michael Smith
Michael van Gerwen – Joe Cullen

Halve finales

Wright/Anderson – Clayton/Wade
Price/Smith – Gerwen/Cullen

Zie wedden op darten voor de favorieten en meer.

Back To Top