Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 9: Bye Michael van Gerwen vs Gary Anderson

Premier League Darts 9: Bye Michael van Gerwen

De negende speelavond van de Premier League Darts vindt donderdag 7 april plaats in de First Direct Arena te Leeds. Michael van Gerwen heeft bij voorbaat al zijn duel met Gary Anderson gewonnen want de Schot is er vanavond vanwege een positieve coronatest niet bij. Volgens de regels van het toernooi krijgt MvG een 6-0 winst toegekend. Van Gerwen begint vandaag dus in de halve finales en daarin treft hij de winnaar van de wedstrijd Smith/Wright.

Leden van Bet365 kijken gratis live stream Premier League Darts. Enige voorwaarde is een positief saldo of een geplaatste weddenschap in de afgelopen 24 uur.

Premier League of Darts 2022

De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Michael van Gerwen, die twee speelavonden won. Hij heeft 17 punten. Na veertien speelavonden stroomt de top vier door na de play-offs, alhoewel er eerst nog een vijftiende en zestiende speelronde worden gehouden die niet meer meetellen voor de eindpositie.

Kanshebbers play offs

Na acht van de veertien competitieve speelronden lijkt het erop dat Mighty Mike zich wel zal plaatsen voor de finaleavond, die in Berlijn gehouden wordt. Nummer vijf James Wade lijkt te wisselvallig om nog veel te klimmen, nummer zes Gerwyn Price kampt met een handblessure en erkende op Instagram dat hij momenteel worstelt, nummer zeven Michael Smith heeft al een te grote achterstand en nummer acht Gary Anderson erkent zelf ook dat hij er qua trainingsarbeid met de pet naar gooit. En dan schrijft hij ook vandaag sowieso geen punten bij.

Michael van Gerwen beter dan Jonny Clayton

Vorige week won Jonny Clayton, die evenals Van Gerwen op 17 punten staat. Ook de Welshe darter won twee speelavonden. Zijn legsaldo is slechter: plus 35 versus plus 29. In de reeks Players Championship-vloertoernooien doet hij het stukken minder dan de Brabander. Van Gerwen pakte vorige zaterdag daar een titeltje en staat tweede in de Players Championship Order of Merit, Clayton staat slechts 25e.

Ritme komt spel ten goede

Het toont dat Van Gerwen ondanks wat terugvallen en slippertjes inderdaad op de weg terug lijkt, zoals hij zelf herhaaldelijk beweert in interviews. En dat terwijl hij niks anders doet dan de vorige twee jaar, vertelde hij Omroep Brabant. “Alleen is de voorbereiding op de toernooien nu anders omdat je nu weer wekelijks op pad bent. Je zit veel meer in je ritme. Je speelt veel meer wedstrijden en dat komt mijn spel ten goede”, verklaart hij.

Een voorspelling doen?

Programma Premier League Darts 7 april

Kwartfinales

Michael Smith – Peter Wright
Michael van Gerwen Bye (Gary Anderson teruggetrokken)
Joe Cullen – Jonny Clayton
James Wade – Gerwyn Price

Halve finales

Smith/Wright – Michael van Gerwen
Cullen/Clayton – Wade/Price

Zie het Premier League Darts speelschema voor alle uitslagen en het volledige programma.

Back To Top