Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Peter Wright – Michael van Gerwen openen Premier League Darts 2

Peter Wright - Michael van Gerwen openen Premier League Darts 2

De Premier League of Darts strijkt donderdag 10 februari 2022 neer in Liverpool. Peter Wright – Michael van Gerwen is de openingsmatch van de avond en daarin geldt Snakebite als favoriet. Kijken we naar de odds dan kunnen we concluderen dat de bookmakers toch ook wel degelijk kansen zien voor MvG.

Een voorspelling doen?

Premier League Darts avond 2

Het is de tweede speelavond van de vernieuwde Premier League: niet tien maar acht deelnemers ditmaal en ze spelen elke keer een minitoernooi met dus een dagwinnaar.

De winnaar krijgt vijf punten, de nummer twee drie punten, de verliezende halvefinalisten twee punten, de rest niks. Een van die darters met nul punten is Michael van Gerwen. De Brabander redde het vorige week niet tegen Gary Anderson: 6-4.

Dagwinnaar

Peter Wright werd met grote overtuiging de dagwinnaar van speelronde 1 en onderweg versloeg hij Michael Smith, Anderson en Jonny Clayton (zie Premier League Darts speelschema en uitslagen voor alle resultaten en de actuele stand in het klassement).  Momenteel vliegen de pijltjes precies de goede vakjes in bij Snakebite, die begin dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen werd.

Peter Wright – Michael van Gerwen Premier League Darts

Van Gerwen praat zichzelf nu al twee jaar moed in door te stellen dat als hij zijn beste niveau haalt, niemand hem kan verslaan. Probleem is dus dat hij dat niveau nog maar zelden haalt en ten tweede dat wat Wright momenteel laat zien toch echt weinig onderdoet voor Van Gerwens piek. Hij won vorige week in Cardiff bijvoorbeeld de finale met een gemiddelde van 113 en dat is uitzonderlijk hoog.

MvG tevreden wil minimaal 2 majors winnen

Mocht Mighty Mike vandaag de laatste vier halen, dan speelt hij tegen Clayton of Smith. De 32-jarige drievoudig wereldkampioen is wel te spreken over de verfriste Premier League Darts. “Ik juich het nieuwe format zeker toe. Nu is elke wedstrijd belangrijk en dat is wat het publiek wil zien.”

Momenteel staat geen enkele PDC major op zijn naam. En dat moet veranderen. “Ik wil dit jaar minstens twee grote tv-toernooien winnen, anders is mijn jaar niet geslaagd.”

Live darts kijken

Ook deze speelavond van de competitie is weer gratis te zien op het kanaal van Viaplay op Youtube. Nog enkele weken is dat het geval, want op 1 maart lanceert de nieuwe rechtenhouder van PDC wedstrijden zijn app en kunnen Nederlandse en Belgische klanten zich op de darts live stream abonneren.

Programma darts speelavond 2 Liverpool

Peter Wright – Michael van Gerwen
Jonny Clayton – Michael Smith
James Wade – Joe Cullen
Gerwyn Price – Gary Anderson

Een voorspelling doen?

Back To Top