Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

MvG titelfavoriet play offs Premier League Darts 2022

MvG titelfavoriet play offs Premier League Darts 2022

Aanstaande maandag 13 juni is de finale van de Premier League Darts 2022. Michael van Gerwen staat in de halve finale tegen James Wade. Daarvoor vindt de wedstrijd tussen titelhouder Jonny Clayton en Joe Cullen plaats.

Play offs Premier League Darts 2022

Drie Britten dus en één Nederlander, die de reguliere fase van de Premier League Darts niet afsloot als nummer 1. Clayton bleek na zestien speelavonden de beste en meest regelmatige. De Welshman, die bij zijn debuut vorig jaar gelijk de titel pakte, won vier speelavonden en dat is het hoogste aantal van de acht deelnemers. Ook was hij viermaal verliezend finalist.

Michael van Gerwen presteerde het sterkst

Mighty Mike heeft wel het beste legsaldo na de reguliere fase: plus 41. Dat geeft aan dat hij al met al wel het sterkst heeft gepresteerd, maar dat hij ruime zeges afwisselde met net wat te veel krappe nederlagen. Zijn gemiddelde van 99,20 is ook het hoogst. Clayton volgt met 98, Wade kwam uit op 94,4 en Rockstar Cullen op 92,1.

Tussen 2013 en 2019 stond Van Gerwen zeven keer op rij in de Premier League Darts play offs. De vorige twee keren lukte dat niet. Phil Taylor is recordkampioen met zes eindzeges, Van Gerwen staat op vijf stuks.

Motivatie MvG

Michael van Gerwen pakte drie dagtitels en was ook vier keer verliezend finalist. Wade stond in vijf finales en was twee keer de sterkste. Cullen was in twee van zijn vier finales succesvol. Wade en Van Gerwen sloten de competitie niet op hun best af. MvG gaf toe dat hij zich wat minder gemotiveerd voelde en werd twee keer op rij in de kwartfinale direct naar huis gestuurd.

Hartritmestoornissen James Wade

Bij James Wade liggen de zaken wat anders. Zijn bijnaam is The Machine, maar de machine bleek toch mens. Hij kampte met hartritmestoornissen en moest de veertiende speelavond aan zich voorbij laten gaan. Daarna won hij geen wedstrijd meer. Clayton was in de twee laatste bijeenkomsten de runner-up en Cullen won de vijftiende ronde en kwam in de halve finale bij de zestiende.

Favorieten Premier League Darts finale

Zie wedden op darten voor de titelfavorieten. Michael van Gerwen staat bij de bookmakers voor de pot tegen James Wade op 1.40 genoteerd. The Machine noteert 3.00. Jonny Clayton is @1.44 favoriet tegen Joe Cullen, Rockstar noteert 2.80.

Nordic Darts Masters 2022

Ondertussen is ook de loting voor het World Series of Darts event ‘Nordic Darts Masters’ in Denemarken verricht. De eerste ronde wedstrijden op het speelschema:

Vrijdag 10 juni

Eerste ronde – 19.00 uur
Dimitri Van den Bergh – Benjamin Drue Reus
Gary Anderson – Daniel Larsson
James Wade – Madars Razma
Fallon Sherrock – Darius Labanauskas
Gerwyn Price – Brian Løkken
Michael Smith – Vladimir Andersen
Peter Wright – Matthías Örn Fridriksson
Michael van Gerwen – Marko Kantele

Zaterdag 11 juni

Kwartfinales – 13.00 uur
Price/Løkken – Van den Bergh/Reus
Smith/Andersen – Sherrock/Labanauskas
Van Gerwen/Kantele – Wade/Razma
Wright/Fridriksson – Anderson/Larsson

Halve finales en finale vanaf 20.00 uur

Back To Top