Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

EK Darts 2022: kansen voor Damon Heta en Josh Rock?

EK Darts 2022: kansen voor Damon Heta en Josh Rock?

Het EK Darts 2022 vindt plaats van donderdag 27 tot en met zondag 30 oktober. Aan het toernooi, dat dus geldt als een soort Europees kampioenschap (maar ook weer niet, want iedereen kan zich plaatsen en zo staat bijvoorbeeld de Australiër Damon Heta ook aan de oche) doen vier Nederlanders mee.

EK Darts 2022 begint met Van Gerwen als favoriet

Michael van Gerwen is als tweede geplaatst, achter Luke Humphries, die bij de eerdere dertien Euro Tour-evenementen het best presteerde. Via die evenementen hebben de 32 deelnemers zich voor het European Championship Darts geplaatst. Mighty Mike verloor in 2021 de finale, maar in de jaren daarvoor sloeg hij wel viermaal toe. Hij is samen met Phil Taylor de recordhouder qua titels.

De eerste editie van het EK darten was in 2008, toen nog met een prijzenpot van 200.000 pond. Inmiddels wordt een half miljoen pond verdeeld. Voor de winnaar ligt 120.000 pond klaar.

Nederlanders op EK Darts

De andere Nederlanders zijn Danny Noppert (als twaalfde geplaatst), Dirk van Duijvenbode (13) en Vincent van der Voort (28). De enige darter uit de top 10 van de Order of Merit die in Duitsland ontbreekt, is Gary Anderson. Hij heeft geen trek meer in die Euro Tour-bijeenkomsten en de consequentie is dat hij zich niet kon plaatsen voor het EK.

Damon Heta en Josh Rock in vorm

Twee mannen om in de gaten te houden zijn Damon Heta en Josh Rock, want die hebben in oktober veel laten zien. De 21-jarige Noord-Ier Rock won Player Championship 28, zijn eerste titel bij de volwassenen bij de PDC. Rocky behaalde begin 2022 zijn PDC-tourcard en is dus nog maar net prof.

Heta is gaandeweg dit jaar definitief doorgebroken. The Heat staat derde op de ranglijst over die 28 PC-toernooien. De 35-jarige Aussie is naar plek 18 gekropen op de Order of Merit, als een van de relatief nieuwere namen in de top 20.

Programma EK Darts

Van Gerwen speelt in de openingsronde tegen Chris Dobey, daarna treft hij mogelijk Jose de Sousa. Onlangs nog noemde hij de Portugees “een niemand”, vanwege zijn neiging om vaak te proberen tweemaal achter elkaar tops (dubbel 20) te raken. MvG vindt dat een duf showtje en is er niet van gediend. Toch waren zijn harde woorden wat misplaatst, want iedereen in het circuit mag de goedmoedige De Sousa graag, die omgekeerd nooit iets kwaads zegt.

Zie het speelschema EK Darts voor het programma en alle uitslagen.

Back To Top