Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dimitri Van den Bergh en Jelle Klaassen winnaars van dit weekend

Dimitri Van den Bergh winnaar Nordic Darts Masters

Dimitri Van den Bergh heeft de Nordic Darts Masters gewonnen. Het is de eerste World Series titel voor de Belg. Michael van Gerwen werd in het toernooi verslagen door James Wade, zijn eerste tegenstander in de Premier League Darts play offs vanavond!

Jelle Klaassen won afgelopen weekend de Dutch Open Darts.

Dimitri Van den Bergh wint Nordic Darts Masters

Van den Bergh wist in het tweede World Series event op de dartskalender 2022, Flying Scotsman Gary Anderson te verslaan. Het werd in de finale 11-5.

“Ik heb dromen en die jaag ik na. En van een speler als Gary winnen helpt daarbij. Je weet dat je het van hem niet voor niets krijgt, je moet ervoor werken en dat is wat ik gedaan heb”, aldus de dolblije winnaar. “Het is me gelukt mezelf kampioen te maken, tegen een speler die een kampioen is.”

De eerdere televisietitel die Dancing Dimi ooit won (de World Matchplay in 2020), ging destijds toevalligerwijs ook ten koste van Anderson.

Michael van Gerwen verliest van James Wade

Michael van Gerwen werd in de kwartfinales van het World Series evenement verslagen door James Wade. Hopelijk is dat geen voorbode voor vanavond wanneer de Premier League Darts play offs gespeeld worden in Berlijn. Daar treffen de twee elkaar in de tweede halvefinalepartij.

Bij de bookmakers is de Brabander nog steeds ruim favoriet om die wedstrijd te winnen. De strijd om de Premier League Darts trofee zelf belooft echter heel spannend te worden en lijkt te gaan tussen Jonny Clayton en Mighty Mike. Zie wedden op darten voor de grootste kanshebbers op de titel.

Uitslagen Nordic Darts Masters 2022

Kwartfinales
Dimitri Van den Bergh 10-5 Gerwyn Price
Michael Smith 10-6 Fallon Sherrock
James Wade 10-4 Michael van Gerwen
Gary Anderson 10-4 Peter Wright

Halve finales
Dimitri Van den Bergh 11-4 Michael Smith
Gary Anderson 11-7 James Wade

Finale
Dimitri Van den Bergh 11-5 Gary Anderson

Jelle Klaassen winnaar Dutch Open Darts

Jelle Klaassen en Beau Greaves zijn de winnaars van de Dutch Open Darts 2022 geworden. Het darttoernooi vond afgelopen weekend plaats in de Bonte Wever in Assen.

Klaassen was in de finale met 3-0 te sterk voor Mark Barilli, Greaves won de damesfinale met 4-1 van Rhian O’Sullivan. Op weg naar de titel versloeg Jelle Klaassen onder meer Richard Veenstra, Jurjen van der Velde en Thibault Tricole.

Thibault Tricole en Andy Baetens

Tricole en Andy Baetens werden de winnaars van het Dutch Open Darts koppeltoernooi. In de finale troffen zij Neil Duff en Barry Copeland – een weerzien dus voor de Lakeside finalisten van eerder dit jaar. Die titel ging toen naar Neil Duff, nu was het Tricole die met zijn maat de finale won.

Bij de dames ging in het koppeltoernooi de trofee naar Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen. Zij versloeg Rhian O’Sullivan en Chris Savvery met 4-2.

Back To Top