Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Zuiderduin Masters 2014: Jamie Hughes is de nieuwe kampioen

Aileen de Graaf

Zuiderduin Masters 2014. Jamie Hughes heeft gisteren op overtuigende wijze de Zuiderduin Masters 2014 op zijn naam geschreven. De Engelsman rekende in de finale met maar liefst 5-0 af met zijn landgenoot Gary Robson. Het is voor Hughes zijn eerste grote titel bij de BDO.

Zondag 7 december begon voor Hughes met zijn kwartfinale tegen Michel van der Horst. De Nederlander kwam te kort en verloor kansloos met 3-0 van de runner-up van de Winmau World Masters. Vervolgens moest Hughes in de halve finale zien af te rekenen met de ervaren Tony O’Shea. O’Shea mocht lang hopen op een finale, maar het was ‘Yozza’ die de partij met 3-2 naar zich toe trok.

In de finale tegen Robson leek het in de eerste set mis te gaan voor Hughes. Hij kwam met 2-0 achter maar dicteerde vervolgens de wedstrijd. Het duurde maar liefst veertien legs voordat ‘Big Robbo’ weer op het scorebord kwam. Hughes won de finale met 5-0 en stond slechts drie legs af aan zijn tegenstander.

De Graaf kan titel niet prolongeren

In een herhaling van de Zuiderduin Masters 2012-finale is Aileen de Graaf er niet in geslaagd om het BDO-toernooi voor het tweede jaar op rij te winnen. De Nederlandse ging in de finale met 2-1 in sets onderuit tegen Anastasia Dobromyslova, die ook in 2012 als winnares van het podium stapte.

De gelijk opgaande finale werd in de allerlaatste leg van de derde set beslist. Ondanks het feit dat De Graaf deze vijfde leg mocht beginnen, was het ‘From Russia With Love’ die als eerste op een finish kwam. De Graaf kreeg nog een kans vanaf 82 maar slaagde er niet in om dit uit te gooien. Een beurt later was het Dobromyslova die haar tweede titel in Egmond aan Zee won.

Jeugdtitel Zuiderduin Masters naar Rydz

Callan Rydz mag zich vanaf vandaag de winnaar noemen van het Zuiderduin Masters Youth toernooi. De Engelse jeugdspeler, die eerder dit jaar runner-up was op de Winmau World Masters, was in zijn finale met 2-0 in sets te sterk voor Mike van Duivenbode uit Nederland. Van Duivenbode kon qua scores goed mee met zijn tegenstander, maar had teveel problemen met het gooien van zijn dubbels.

Uitslagen Zuiderduin Masters zondag 7 december

Kwartfinales heren
Darryl Fitton – Tony O’Shea 2-3
Jamie Hughes – Michel van der Horst 3-0
Rick Hofstra – Geert de Vos 0-3
Gary Robson – Martin Adams 3-2

Halve finales heren
Tony O’Shea – Jamie Hughes 2-3
Geert de Vos – Gary Robson 2-3

Finale heren
Jamie Hughes – Gary Robson 5-0

Finale dames
Anastasia Dobromyslova – Aileen de Graaf 2-1

Finale jeugd
Callan Rydz – Mike van Duivenbode 2-0

Back To Top