Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Zuiderduin Masters 2014: Harms uitgeschakeld door Fitton

Wesley Harms

Zuiderduin Masters 2014. Topseed Wesley Harms is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales in Egmond aan Zee. ‘Sparky’ won gisteren van landgenoot Willem Mandigers, maar ging vervolgens onderuit tegen voormalig winnaar Darryl Fitton.

Naast Harms viel het doel na de groepsfase ook voor Richard Veenstra, Willem Mandigers, Yordi Meeuwisse, Remco van Eijden, Jeffrey de Graaf, Jan Dekker en Co Stompé. Vooral de uitschakeling van Dekker is opvallend te noemen. ‘Doubledekker’ begon sterk met een 5-0 overwinning op Madars Razma, maar verloor in de avondsessie met maar liefst 5-1 van Jamie Hughes.

Co Stompé moet afscheid nemen met twee pijnlijke nederlagen. ‘The Matchstick’ leed op de openingsdag van de Zuiderduin Masters een nederlaag tegen Meeuwisse en moest gisteren zijn meerdere erkennen in de ervaren Tony O’Shea. Stompé ging kansloos met 5-2 onderuit en zal over een maand beter voor de dag moeten komen wil hij ver geraken op Lakeside 2015.

Twee Nederlanders overleven poulefase

Michel van der Horst en Rick Hofstra hebben zich wel weten te plaatsen voor de kwartfinales in Egmond aan Zee. Voor een plaats bij de laatste vier moet Van der Horst zien af te rekenen met de ongeplaatste Jamie Hughes. Op papier een wedstrijd waarin Van der Horst zeker kansen heeft, want hij won dit toernooi al sterkere spelers: Scott Waites en Scott Mitchell.

De 37-jarige Hofstra treft Geert de Vos in de kwartfinale. De zesde geplaatste Belg presteert dit weekend sterk tegen Nederlanders, want in de poulefase liet hij zowel Van Eijden als De Graaf achter zich.

Kwartfinales Zuiderduin Masters 2014 (vanaf 12.00 uur)

Darryl Fitton – Tony O’Shea
Jamie Hughes – Michel van der Horst
Rick Hofstra – Geert de Vos
Martin Adams – Gary Robson
Aansluitend aan de kwartfinales worden vandaag ook de halve finales en finale van de Zuiderduin Masters afgewerkt.
Finale jeugdtoernooi
Callan Rydz – Mike van Duivenbode
Finale damestoernooi
Aileen de Graaf – Anastasia Dobromyslova

Back To Top