Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Zuiderduin Masters 2014: Co Stompé verliest

Co Stompé

Zuiderduin Masters. Co Stompé is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in Egmond aan Zee te winnen. De Amsterdammer verloor in de eerste ronde van de Zuiderduin Masters met 5-2 van Yordi Meeuwisse, die hierdoor aan kop gaat in Groep B.

Door zijn nederlaag komt ‘the Matchstick’ vanmiddag voor de tweede keer in actie, dan treft hij de als achtste geplaatste Tony O’Shea. Een grote overwinning is nodig om nog zicht te houden op een plaats in de volgende ronde. Meeuwisse speelt in de avondsessie tegen ‘Silverback’.

Van der Horst stunt tegen Waites

De tweede verrassing van de dag komt op naam van Michel van der Horst. De 39-jarige Nederlander won zijn eerste wedstrijd van niemand minder dan Scott Waites. Het zag er echter niet naar uit dat Van der Horst als winnaar van het podium zou stappen. In een best-of-nine wedstrijd keek de Nederlander tegen een 1-4 achterstand aan, maar dankzij onder meer twee finishes boven de 100 besliste hij de partij alsnog met 5-4 in zijn voordeel.

Van der Horst speelt zijn tweede groepswedstrijd speelt vanavond tegen Scott Mitchell, de nummer vier van de plaatsingslijst. Bij een overwinning is de Nederlander zeker van een plaats in de kwartfinale van de Zuiderduin Masters 2014.

Harms vandaag voor het eerst in actie in Egmond aan Zee

Topseed Wesley Harms maakt vanmiddag voor het eerst zijn opwachting in hotel Zuiderduin. ‘Sparky’ speelt zijn eerste wedstrijd tegen Willem Mandigers, die gisteren zijn openingswedstrijd verloor van Darryl Fitton. In de avondsessie speelt Harms vervolgens nog tegen ‘the Dazzler’.

Het is de derde keer dat Harms zijn opwachting maakt op dit Major-toernooi. In 2011 en 2012 was de groepsfase al het eindstation, maar vorig jaar wist hij zich te plaatsen voor de halve finale. Stephen Bunting bleek in deze halve finale met 3-2 in sets te sterk voor ‘Sparky’.

Uitslagen vrijdag 5 december

Heren
Ross Montgomery – Alan Norris 5-2
Jamie Hughes – Madars Razma 5-4
Michel van der Horst – Scott Waites 5-4
Ted Hankey – Richard Veenstra 5-3
Darryl Fitton – Willem Mandigers 5-2
Yordi Meeuwisse – Co Stompé 5-2
Martin Phillips – James Wilson 5-3
Remco van Eijden – Jeffrey de Graaf 5-3
Dames
Sharon Prins – Fallon Sherrock 4-3
Deta Hedman – Ann Louise Peters 4-2
Jeugd
Mike van Duivenbode – Lorenzo Schmelcher 4-0
Callan Rydz – Niels Zonneveld 4-1

Programma zaterdag 6 december (vanaf 12.30)

Rick Hofstra – Alan Norris
Aileen de Graaf – Fallon Sherrock
Jan Dekker – Madars Razma
Justin van Tergouw – Lorenzo Schmelcher

Back To Top