Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Zuiderduin Masters 2014: Co Stompé terug op het vertrouwde nest

Co Stompé

Zuiderduin Masters. Vrijdag 5 december om 19.30 gaat de dertiende editie van de Zuiderduin Masters van start. De beste spelers uit de nationale en internationale dartswereld gaan het tegen elkaar opnemen in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

James Wilson en Aileen de Graaf zijn de twee titelverdedigers op het laatste grote BDO-toernooi in de aanloop naar Lakeside 2015. ‘Jammie Dodger’ rekende vorig jaar in de finale genadeloos af met Stephen Bunting, die inmiddels is overgestapt naar de PDC. De 24-jarige Aileen de Graaf was op haar beurt in straight sets te sterk voor Anastasia Dobromyslova.

Vanavond start Wilson met een wedstrijd tegen Martin Phillips, de Welshman die dit jaar de Winmau World Masters wist te winnen. De Graaf komt morgen pas in actie, ze speelt tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Sharon Prins en Fallon Sherrock.

Veel interessante wedstrijden op eerste speeldag

Op de openingsdag komen er al gelijk een aantal bekende namen in actie, zoals bijvoorbeeld Scott Waites, Ted Hankey en Darryl Fitton. De oudgedienden van de British Darts Organisation treffen alle drie een Nederlander. ‘Scotty 2 Hotty’ speelt zijn eerste partij tegen Michel van der Horst, Ted Hankey treft Richard Veenstra en ‘the Dazzler’ wacht een ontmoeting met Willem Mandigers.

Ook Co Stompé maakt zijn opwachting op de openingsdag, ‘the Matchstick’ neemt het op tegen landgenoot Yordi Meeuwisse. Het is voor Stompé de eerste keer in zeven jaar dat hij weer deelneemt aan dit toernooi. Aan het begin van 2008 maakte de 52-jarige Amsterdammer namelijk de overstap naar de PDC, maar hier kwam hij aan het begin van het jaar op terug.

Programma Zuiderduin Masters vrijdag 5 december

Heren
Ross Montgomery – Alan Norris
Madars Razma – Jamie Hughes
Michel van der Horst – Scott Waites
Ted Hankey – Richard Veenstra
Willem Mandigers – Darryl Fitton
Co Stompé – Yordi Meeuwisse
James Wilson – Martin Phillips
Remco van Eijden – Jeffrey de Graaf
Dames
Sharon Prins – Fallon Sherrock
Deta Hedman – Ann Louise Peters
Jeugd
Mike van Duivenbode – Lorenzo Schmelcher
Niels Zonneveld – Callan Rydz

Back To Top