Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Zeven Nederlanders op World Darts Trophy

Wesley Harms

Dartnieuws. Vandaag vinden er geen grote toernooien plaats maar dat betekent niet dat er geen nieuws is. Zo steunt Gary Anderson een Schotse Darts Academie en werd gisteren het speelschema van de BDO World Darts Trophy en de loting van de Six Nations Cup in Noord Ierland bekendgemaakt.

Anderson steunt Schotse academie

Gary Anderson werd dit jaar wereldkampioen bij de PDC en is daarmee een voorbeeld voor een hoop darters. Met name in Schotland heeft de overwinning veel losgemaakt. Ook bij de jeugd. Anderson springt hier op in door een darts academie te steunen in Glasgow. Anderson laat weten dat darten, naast het psychologische effect, ook nog een positieve werking kan hebben op het intellect van een kind. “Als ik een dartbord op school had, was rekenen waarschijnlijk mijn tweede natuur geweest” aldus The Flying Scotsman. “Op school kon ik altijd goed met mijn handen werken, veel meer kon ik niet. Technisch tekenen was mijn favoriete vak. Rekenen was ook een onderdeel van dit vak maar dat kon ik niet.”

Harms, Hankey en Adams op eerste dag World Darts Trophy

De BDO heeft gisteren het speelschema voor de World Darts Trophy bekendgemaakt. Het toernooi zal aanvangen op 26 februari en de finale wordt gespeeld op de eerste dag van maart. In totaal doen er zeven Nederlanders mee. De eerste die aan de oche verschijnt is Rick Hofstra. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Belg Geert de Vos. Later die dag moeten ook Remco van Eijden en Wesley Harms nog aan de bak, zij spelen tegen McGeeney en Sajwani. Op diezelfde donderdag spelen overigens ook nog Ted Hankey en Martin Adams. De overige Nederlanders spelen een dag later.

Loting Six Nations Cup

Ruim een week voordat de World Darts Trophy begint speelt Wesley Harms nog een ander groot toernooi. In de Six Nations Cup neemt hij het met Nederland op tegen vijf Britse naties. Gisteren werd bekend dat ‘Oranje’ in de poule moet afrekenen met Schotland en Noord-Ierland. Het Nederlands herenteam bestaat naast Harms uit Hofstra, Veenstra, Van der Horst en Danny Noppert. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de halve finales, waar het Engeland, Ierland of Wales zal treffen.

Back To Top