Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Series of Darts Finals 2015: Van Gerwen pakt derde titel op rij

Michael van Gerwen World Series of Darts Finals 2015

World Series of Darts Finals 2015. Michael van Gerwen heeft de Unibet World Series of Darts Finals in Glasgow gewonnen. In een zinderende finale versloeg hij Peter Wright met 11-10.

Van Gerwen pakte daarmee zijn derde televisie-titel op rij. Afgelopen week won hij de Grand Slam of Darts voor het eerst in zijn carrière en daarvoor won hij de European Championship. De World Series of Darts Finals die in de Braehead Arena in Glasgow werd gespeeld, leverde hem een bedrag op van £30,000.

World Series of Darts Finals: Zeges op Van Barneveld en Lewis

Van Gerwen bereikte de finale nadat hij eerder op de dag Raymond van Barneveld versloeg in een al minstens zo spectaculaire kwartfinale. Hij versloeg de vijfvoudig wereldkampioen met 10-8. In de halve finale trof hij Adrian Lewis – die in de kwartfinale Terry Jenkins met 10-6 had verslagen. Lewis, kreeg weinig clementie van de Nederlander die zijn opponent met een gemiddelde van 108.00 en negen maal een 180 overdonderde. Van Gerwen won met 11-5. Wright bereikte de finale na een 10-6 overwinning op James Wade en een 11-9 zege op Phil Taylor.

Van Gerwen zet finale en publiek naar zijn hand in thriller

Peter Wright World Series of Darts Finals 2015Van Gerwen ging goed van start in de finale, strafte Wright meteen af voor het missen van twee dubbels en pakte meteen een 4-0 voorsprong, waarop de Schot die bovendien het thuispubliek op zijn hand had, terugkwam naar een 5-4 voorsprong. Daarna ging het tot 9-9 gelijk op waarbij het voordeel steeds aan de kan van Van Gerwen lag. Van Gerwen miste vervolgens twee kansen op de dubbels waardoor Wright met 10-9 de leiding nam en een leg van de overwinning verwijderd was. Van Gerwen sloeg terug met een Gerwen 129-finish op de bull om er daarna nog een nog een 11-darter uit te gooien in de beslissende leg.

Peter wint vroeg of laat een tv-toernooi

“Het voelt geweldig om ook dit toernooi te winnen en het is een goed gevoel,” zei van Gerwen. “Ik moest echt goed spelen en ik denk dat dit een fantastische finale was, een van de beste. Peter is een fantastische speler en vroeg of laat wint hij een tv-toernooi, maar ik heb goed gespeeld toen ik dat moest, vooral aan het einde,”

Ik wil alles winnen

Wright zette aan het einde van de strijd nog druk op van Gerwen in de laatste leg met een 140, maar van Gerwen pareerde zonder haperen. “Ik kan zien hoe sterk ik ben als ik het moet zijn,” voegde hij daaraan toe. “Het niveau is op het moment fenomenaal en ik ben heel blij dat ik daar deel van kan uitmaken. Ik voel me geweldig en ik dart waarschijnlijk op het beste niveau van mijn leven. Ik wil alles winnen Maar het was een plezier om op dit toernooi te spelen – en ik denk dat ik het heb verdiend om deze trofee mee naar huis te mogen nemen”.

Uitslagen World Series of Darts Finals 2015 – Zondag 22 november

Kwartfinales – Best of 19 legs
James Wade 6-10 Peter Wright
Phil Taylor 10-3 Stephen Bunting
Adrian Lewis 10-6 Terry Jenkins
Raymond van Barneveld 8-10 Michael van Gerwen

Halve finales – Best of 21 legs
Phil Taylor 9-11 Peter Wright
Adrian Lewis 5-11 Michael van Gerwen

Finale – Best of 21 legs
Peter Wright 10-11 Michael van Gerwen

Wie wint de Players Championship Finals 2015? De favorieten volgens 888sport:

  1. Michael van Gerwen @2.60
  2. Phil Taylor @7.00
  3. Peter Wright @9.00
  4. Gary Anderson @9.50
  5. Adrian Lewis @10.00

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 23.11.2015.

Back To Top