Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Series of Darts 2015: Michael van Gerwen groot favoriet

Phil Taylor World Series of Darts

World Series of Darts. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen in augustus met nog zes PDC-darters en de acht beste spelers van Oceanië in de World Series of Darts. De volgende drie toernooien uit die serie worden ‘Downunder’ gespeeld.

Tijdens deze maand op de dartskalender staan de schijnwerpers helemaal op Australië gericht. De komende weken wordt er in Perth, Sydney en Auckland gespeeld in de World Series of Darts. Michael van Gerwen is net als afgelopen jaar de grote favoriet om alle drie de toernooien in Oceanië te winnen. Toen won de pasgetrouwde Brabander er uiteindelijk maar één van de drie. Dit jaar liggen zijn kansen beduidend beter.

Vorig jaar werd één van de drie wedstrijden in Singapore gespeeld. Dat was de eerste uit de reeks van drie en die werd gewonnen door Michael van Gerwen. Phil Taylor kende een kleine opleving in augustus van vorig jaar: hij won beide andere toernooien, dat van Perth en Sydney. Dit jaar wordt er niet in Singapore gespeeld terwijl Auckland aan de agenda is toegevoegd als speelstad.

Dartbond Oceanië komt met speellijst

Behalve Van Gerwen en Van Barneveld, staan ook Gary Anderson, Adrian Lewis, Peter Wright, James Wade en natuurlijk Phil Taylor namens de PDC op het podium tijdens elk van de drie toernooien. De Dartersbond van Oceanië heeft voor elk toernooi alvast een aantal darters op de speellijst staan, de overigen zullen hun plaats nog moeten verdienen via de qualifiers die voor elk van de drie toernooien worden gehouden.

De sterren van de Australische Wereldbeker, Simon Whitlock en Paul Nicholson zijn alvast zeker van hun plaats in elk van de drie toernooien. Ook David Platt die winnaar werd van de Darts of the Southern Hemisphere (DOSH) mag op grond daarvan aan elk van de drie toernooien meespelen.

Loz Ryder, die er afgelopen jaar ook bij was, is de huidige leider van het klassement in de DPA Australian Grand Prix is al zeker van deelname in Perth en Sydney, evenals Craig Caldwell die zijn tickets veroverde door de DPNZ Qualifier te winnen. Kyle Anderson, die tegenwoordig dan wel in de PDC speelt, heeft zijn deelnameticket voor de Perth Darts Masters al op zak. Rob Szabo heeft zich al geplaatst voor de Auckland Darts Masters.

Laatste tickets Perth Darts Masters worden dit weekend vergeven

Voor het eerste van de drie toernooien, de Perth Dart Masters, dat van 14-16 augustus wordt gespeeld, worden de kwalificaties voor de laatste twee tickets dit weekend gespeeld in het Rendezvous Hotel in Scarborough. Op zowel 8 als 9 augustus is er één winnaar die doorgaat naar het hoofdtoernooi.

Voor de Sydney Darts Masters (20-22 augustus) zijn er nog drie open plekken. Voor het laatste toernooi van de drie, de Auckland Darts Masters (28-30 augustus), moeten zich naast Simon Whitlock, Paul Nicholson, David Platt en Rob Szabo nog vier spelers kwalificeren.

PDC Dart kalender World Series of Darts

  • Perth Darts Masters, HBF Stadium 14-16 augustus
  • Sydney Darts Masters, Qantas Credit Union Arena 20-22 augustus
  • Auckland Darts Masters, Trusts Arena 28-30 augustus
Back To Top