Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Series of Darts Finals 2018 live: Peter Wright top seed in Wenen

World Series Darts Finals voorspellen bookmakers Peter Wright top seed in Wenen | Getty

Sinds de World Series of Darts voor het eerst werden gehouden in 2015, was er één man die iedere editie opnieuw won: Michael van Gerwen. Dit weekend doet hij een poging om het eindtoernooi en de titel opnieuw te winnen. Het zou zijn vierde titel op rij worden. Ook Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst.

Zijn drie eerdere World Series-titels won Van Gerwen in Glasgow. Dit jaar wordt het eindtoernooi in het Multiversum in Wenen gespeeld, en dat betekent dat Mensur Suljovic een thuiswedstrijd speelt.

World Series of Darts Finals 2018

De World Series of Darts Finals duurt van 2 tot 4 november. Het veld bestaat uit 24 spelers die strijden om een prijzenfonds van £ 250.000. De acht beste spelers uit de World Series Order of Merit (na de zes wedstrijden die verspreid over de wereld zijn gespeeld) kwalificeren zich automatisch en gaan in de tweede ronde van start.

Peter Wright als eerste geplaatst

Niet van Gerwen, maar Peter Wright is ‘top seed’ in Wenen. Wright won de Melbourne Darts Masters en eindigde ook in de andere wedstrijden beter dan Van Gerwen. Wereldkampioen Rob Cross is als tweede gekwalificeerd, o.a. doordat hij Van Gerwen versloeg in de finale van de Brisbane Darts Masters. Michael van Gerwen is als derde gekwalificeerd. En dat zegt ook iets over hoe sterk het internationale dartsveld op dit moment is.
World Series Darts finals programma Michael van Gerwen | Getty

Concurrentie Michael van Gerwen

De concurrentie voor Van Gerwen is enorm. Terugkijkend op het afgelopen seizoen van de World Series is het duidelijk dat de top van de PDC ontzettend dicht bij elkaar zit qua niveau.

Vrijwel ieder toernooi kende een andere winnaar. Behalve nieuwkomers als Rob Cross en Michael Smith is ook de oude garde nog steeds in staat tot een stunt. De Europese titel van James Wade, die afgelopen week nota bene Simon Whitlock in de finale versloeg, kwam totaal onverwacht. Je weet ook meteen hoe onvoorspelbaar darts is op dit moment.

Eerste ronde wedstrijden in Wenen

MvG zegevierde in augustus in de Auckland Darts Masters. Tijdens zijn eerste partij in Wenen neemt hij het op tegen de winnaar van de eerste rondewedstrijd tussen de Duitse qualifier Maik Langendorf en de Australiër Damon Heta.

Peter Wright speelt zijn eerste partij waarschijnlijk tegen Welshman Gerwyn Price, als die in de eerste ronde voorbij Royden Lam komt.

Rob Cross krijgt het minder makkelijk: hij speelt tegen de winnaar van de partij tussen Jamie Lewis en de rijzende Belgische ster Dimitri van den Bergh. Lewis stond afgelopen jaar in de halve finale van het Wereldkampioenschap, en Van den Bergh speelt gewoon sterk.

Thuiswedstrijd Mensur Suljovic

Mensur Suljovic, die de Duitse Darts Masters-titel in Gelsenkirchen veroverde, speelt een thuiswedstrijd in Wenen. Zijn eerste tegenstander is of de nieuwe Europese kampioen James Wade of qualifier Ross Smith.

Wade’s tegenstander in de EK-finale, Simon Whitlock, heeft zich wel direct geplaatst als achtste ‘seed’ en zal dus in de tweede ronde beginnen tegen Steve Beaton of Daryl Gurney, de nummer vijf van de PDC.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Raymond van Barneveld en Gary Anderson

Raymond van Barneveld, drievoudig finalist van de World Series treft de Australiër Raymond Smith of voormalig Wereld jeugdkampioen Keegan Brown. Winnaar van de Shanghai Darts Masters Michael Smith krijgt te maken met Ian White of Kyle Anderson – ook allebei geen makkelijke tegenstanders.

Gary Anderson – de winnaar van de US Darts Masters – is als vierde geplaatst en neemt het op tegen Dave Chisnall of de Canadese jeugdspeler Dawson Murschell voor een plaats bij de laatste acht.

Loting World Series of Darts Finals

(1) Peter Wright v Gerwyn Price/Royden Lam
(8) Simon Whitlock v Steve Beaton/Daryl Gurney
(5) Michael Smith v Ian White/Kyle Anderson
(4) Gary Anderson v Dave Chisnall/Dawson Murschell
(2) Rob Cross v Jamie Lewis/Dimitri Van den Bergh
(7) Mensur Suljovic v Ross Smith/James Wade
(6) Raymond van Barneveld v Raymond Smith/Keegan Brown
(3) Michael van Gerwen v Maik Langendorf/Damon Heta

In de eerste ronde, waarin de PDC-kanonnen nog niet aan bod komen, is de match tussen Ian White en Kyle Anderson een interessante. White, de nummer 12 van de Order of Merit, won dan wel zes van de negen keer tegen de Australiër (27ste op de OoM), maar die is tot bijzondere dingen in staat.

Kyle won in 2017 de Auckland Darts Masters en gooide al meermaals een 9-darter. Ook haalde hij het bizarre gemiddelde van 134.84 tijdens een Players Championshiptoernooi in 2015.

Voorspellingen World Series Finals

Wedden op darten? Anderson noteert 2.20 bij Mr Green voor een overwinning op White (1.67). Van Gerwen is favoriet voor de titel. Gokken op een overwinning van de Brabander levert je 1.90 x je inleg op bij een goede voorspelling. Mensur Suljovic, die een thuiswedstrijd speelt, wordt als vijfde getipt met odds van 21.00 voor de titel en 8.00 voor een plek in de finale.

De kersverse Europese kampioen James Wade, die in Wenen op uitnodiging speelt, noteert 26.00 voor de winst. Niets en niemand binnen de dartssport is zo onvoorspelbaar als Wade en voor opnieuw een plek in de finale noteert hij 13.00. Wright noteert 8.50 voor de winst en Gary Anderson 6.50. Voor een negendarter tijdens dit toernooi worden odds van 3.50 genoteerd.

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top